Muusikakooli lõpuaktus tuleb teistsugune

Margus Haav
, reporter
Copy
Viljandi muusikakool pidas oma 75. aastapäeva kontsertaktust «Meie aja lood» tänavu veebruaris.
Viljandi muusikakool pidas oma 75. aastapäeva kontsertaktust «Meie aja lood» tänavu veebruaris. Foto: Elmo Riig

Viljandi muusikakoolis on teisipäeva pärastlõunal lõpuaktus, kuid eriolukorrast tingituna on see üsna tavatu. Kooli lõpetab tänavu 24 noort. 

Viljandi muusikakooli direktor Tonio Tamra rääkis, et kõik lõpetajad mahuvad saali ilusasti kahemeetriste vahedega ära. Lavale lubatakse ka pilliõpetajad.

"Alguses oli lõpetamine küll õues plaanitud, kuid ilmateade lubas vihma ja kolisime sisse," rääkis Tamra. Lõpuaktusest tehakse videoülekanne. "Lapsevanemaid palume ekraanide ette, me kanname lõpetamise internetis üle ning me võtame selle ka videosse."

Äsja lõppesid muusikakooli vastuvõtukatsed, komisjon oli esmaspäeval koos ning Tamra kinnitusel saab reede õhtuks selgeks, kes kooli vastu võetakse. 

"See on tänavu üle Eesti nii, olen uurinud nii Võrust, Põlvast kui Nõmmelt, see kevad on eriline. Peaaegu kõik muusikakoolid teevad tänavu täiendava vastuvõtu," kõneles Tamra. "Viljandis näiteks oli vastuvõtukatsetel kohal pool sellest, mis tavaliselt on olnud. Raske öelda, milles täpselt asi, aga kõigis muusikakoolides on nii. Kas siis kardetakse või ..."

Viljandi muusikakoolis tuleb täiendav vastuvõtt suve lõpus kolmel päeval: 26., 28. ja 30. augustil.

"Põhimõtteliselt tuleb see samamoodi, me ei tea, milline on siis situatsioon. Rühmakonsultatsioone ei ole, on individuaalsed ja siis katsed," selgitas Tamra.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles