Solman Pärnitsa juhtumist: sõnavabadust tuleb austada, kuid iga lollust mitte (15)

Loora-Elisabet Lomp
Copy
Riina Solman
Riina Solman Foto: Kaader videost

Paar päeva tagasi tunnustati inimesi, kes on andnud oma panuse vägivallaennetusse. Tunnustati ka Mikk Pärnitsat, kes astus kõnepulti roosa minikleidiga. Justiitsministri sõnul väitis Pärnits oma kõnes, et traditsiooniline perekond on lapsele kõige ohtlikum koht. Rahvastikuminister Riina Solmani sõnul tuleb keskenduda ka sellele, et Pärnits on solvanud endast vanemaid inimesi.

18. augustil tunnustasid president Kersti Kaljulaid ja justiitsminister Raivo Aeg inimesi, kes on panustanud vägivallaennetusse. Mikk Pärnits kutsuti tseremoonial lavale Instagrami kampaania «See pole okei» algatamise eest. Auhinnasaaja astus kõnepulti ja riigiesindajate ette, seljas roosa minikleit ja jalas kõrge kontsaga platvormkingad.

«Eile pälvisid vägivallaennetuse auhinna kaheksa inimest. Komisjoni poolt välja valitud inimesed on ühel või teisel moel aidanud kaasa inimkaubanduse ja naistevastase vägivalla ennetamisele. Eile aga pidin ma auhindade üleandmisel kuulma mulle täiesti vastuvõetamatut Mikk Pärnitsa sõnavõttu, milles ta väitis, et traditsiooniline perekond on vägivallapesa ja lapsele kõige ohtlikum koht. Sellised räiged sildid ja süüdistused on täiesti vastuvõetamatud ja lubamatud,» kirjutas justiitsminister Raivo Aeg (Isamaa) päev pärast tseremooniat sotsiaalmeediasse.

Kommentaarid (15)
Copy
Tagasi üles