Sotsid tunnustavad Keskerakonna poliitilist sihti

BNS
Copy
Helmen Kütt.
Helmen Kütt. Foto: Ants Liigus

Riigikogu sotsiaalkomisjoni aseesimehe, sotsiaaldemokraat Helmen Küti hinnangul väärib Keskerakond tunnustust oma kongressil vastu võetud poliitilise avalduse eest, mis käsitleb pikaajalise hoolduse inimväärset korraldust.

«Tervitan Keskerakonna seisukohta, mis ütleb, et tervikliku pikaajalise hoolduse süsteemi käivitamine ja sotsiaalvaldkonna täiendav toetamine on möödapääsmatult vajalik.  Peaministripartei on võtnud lõpuks kuulda sotsiaaldemokraatide ettepanekuid ja mõtteid hoolekande reformi asjus,» ütles Kütt.

Küti sõnul on Keskerakonna avalduse tekst suurel määral sarnane sotsiaaldemokraatide poolt veebruaris riigikogus algatatud eelnõu ja selle seletuskirjaga. «Kahjuks hääletati Keskerakonna saadikute häältega meie eelnõu maha. See kohustas valitsust töötama välja lahendused, et 2021. aastas algaks üleminek oluliselt inimkesksemale ja paremini rahastatud hoolduse korraldusele,» rääkis Kütt.

«Paraku ei toetanud rahanduskomisjoni kuuluvad keskerakondlased ka minu poolt tulumaksuseadusele tehtud muudatusettepanekut, mille kohaselt saaksid inimesed, kes maksavad oma lähedaste hooldekodu eest, selle oma maksustatavast tulust maha arvata.»

Äsjane kongressi avaldus näitab Küti sõnul, et Keskerakond on pikaajalise hoolduse põletavas küsimuses õige teeotsa leidnud, ja see loob eelduse selleks, et riigikogu saaks vastu võtta seadusemuudatused, mis kergendaksid juba järgmisel aastal nii hooldajate kui ka hooldust vajavate inimeste elu. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles