USA võimud süüdistavad TikToki kuulsusi keelatud pidude korraldamises

Copy
TikToki kontor Californias.
TikToki kontor Californias. Foto: MARIO TAMA/AFP

USA võimud esitasid süüdistused sotsiaalmeediavõrgustiku TikToki kuulsustele, kes rikkusid seoses koroonaviiruse pandeemiaga kehtestatud piiranguid ja korraldasid Hollywood Hillsis noortepidusid.

Miljonite järgijatega Bryce Hall ja Blake Gray korraldasid vähemalt kaks taolist pidu vähem kui nädalase vahega.

Los Angelese prokuratuur algatas mõlema osas väärteomenetluse. Süüdimõistmisel võib mõlemat oodata aastane vanglakaristus ja kuni 2000 USA dollarit trahvi.

«Hoolimata hoiatustest muudeti majad ööklubiks,» tõdes linnapea Eric Garcetti.

Hall ja Gray pole juhtunut ise kommenteerinud ja nende esindajatega pole õnnestunud ühendust saada.

USA jaemüügihiid Walmart teatas neljapäeval, et on moodustanud koos tehnoloogia- ja tarkvaraettevõttega Microsoft meeskonna, et osta pakkumisel videorakendus TikTok. Videorakendus on olnud USA ja Hiina vahelise diplomaatilise tormi keskmes.

6. augustil andis president Donald Trump ameeriklastele korralduse lõpetada 45 päeva jooksul ärisuhted TikToki Hiina emafirmaga ByteDance. Sisuliselt seadis see samm tähtaja TikToki müümiseks USA firmale.

TikToki on esitanud hagi, mis vaidlustab USA valitsuse poolse sotsiaalmeediarakenduse survestamise ja väited, et rakendust saab kasutada ameeriklaste järele luuramiseks.

TikTok, mida on Ühendriikides alla laaditud 175 miljonil korral ning enam kui miljard korda kogu maailmas, väidab hagis, et Trumpi määrus tõlgendab valesti rahvusvahelise eriolukorra majandusvolituste seadust, sest rakendus, mille kasutajad jagavad tihti mängulisi lühikesi videoklippe, ei ole «ebatavaline ja erakorraline oht».

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles