Purjuspäi politsei eest põgenenud ukrainlased saadeti riigist välja (1)

Toimetas Carl-Robert Puhm
Copy
Politsei.
Politsei. Foto: Urmas Luik

Politsei saatis riigist välja kaks Ukraina kodanikku, kes ei täitnud varasemat lahkumisettekirjutust. Üks meestest jäi 30. augustil vahele ka politsei eest purjuspäi põgenemisega.

Politsei viis 31. augustil läbi illegaalimenetluse 1986. aastal ja 1998. aastal sündinud Ukraina kodanike suhtes. Politseipatrull kontrollis 30.08 mootorsõidukit, millega mehed liiklesid. Märgates politseid põgenesid mõlemad mehed sõidukist ning peitsid end põllul. Politsei pidas ukrainlased kinni ja toimetas jaoskonda.

Selgus, et 1998. aastal sündinud mees juhtis autot joobeseisundis. Samuti oli talle varasemalt koostatud vabatahtlik lahkumisettekirjutus Eestis lahkumiseks mitte hiljem kui 21.03.2020 ning määratud kolmeaastane sisenemisekeeld.

Seega ei täitnud mees lahkumisettekirjutusega pandud kohustust ning viibis Eestis seadusliku aluseta. Talle koostati lahkumiskohustuse sundtäitmise protokoll ning kohaldati sissesõidukeeld viieks aastaks.

1986. aastal sündinud Ukraina kodanik viibis Eestis ebaseaduslikult alates 2.06.2020. Talle koostati koheselt sundtäidetav lahkumisettekirjutus ning kohaldati sissesõidukeeld viieks aastaks. 

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles