Keskerakonna tipp-poliitikul tiksub 10 000-eurone valimisvõlg (2)

Meinhard Pulk
, reporter
Copy
Vadim Belobrovtsev
Vadim Belobrovtsev Foto: Madis Veltman / Postimees

Erakondade Rahastamise Järelevalve Komisjon (ERJK) esitas Keskerakonnale märgukirja selle kohta, et kolmel nende liikmel – Vadim Belobrovtsevil, Yana Toomil ning Mihkel Undrestil – on juba üle aasta üleval suuremad või väiksemad valimisvõlad.

Tallinna abilinnapeal Vadim Belobrovtsevil on alates 2019. aasta maikuust jäänud 10 847 euro ulatuses võlgnevusi Euroopa Parlamendi valimiste kampaaniast. Partei Saaremaa piirkonna juht Mihkel Undrestil on riigikogu valimiste kampaaniaks esitatud arvete eest endiselt maksmata 2716 eurot ning Euroopa Parlamendi liikmel Yana Toomil on märgukirjas öeldu kohaselt võlg 120 eurot.

Belobrovtsevi kinnitusel on tal kavas võlg ära maksta maksegraafiku järgi, ja seda kõige hiljemalt enne järgmisi, 2024. aasta Euroopa Parlamendi valimisi. «Võlg pole veninud, osaliselt on see juba eelmisel aastal kinni makstud graafiku järgi. Sel aastal tekkis minust sõltumatult paus arvetega, kuid olen teenusepakkujaga juba suhelnud ja enne kolmanda kvartali lõppu tasun ca 20 protsenti laenu jäägist, aasta lõpuks aga kustutan juba ligi neljandiku sellest summast. Ehk kõik liigub plaanipäraselt, mingeid probleeme võla tagastamisega ei ole ja ei peaks tekkima,» lausus Keskerakonna juhatuse liige.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles