Põhja-Sakalast saab sellel nädalavahetusel laadavald

Egon Valdaru
, reporter
Copy
Varasematel aasttatel on Suure-Jaani laadale jõudnud tuhanded huvilised. Laululaval on pakutud ohtralt kultuuriprogrammi.
Varasematel aasttatel on Suure-Jaani laadale jõudnud tuhanded huvilised. Laululaval on pakutud ohtralt kultuuriprogrammi. Foto: Marko Saarm

Põhja-Sakala vallas on eesootaval nädalavahetusel mitu laata. Laadad tulevad Kõpus, Suure-Jaanis, Sürgaveres ja Võhmas, edastab vald pressiteates.

Laupäeval on Kõpu külastuskeskuse platsil Kõpu sügislaat ja perepäev, kus lisaks kauplemisele maitstakse hoidiseid, toimub õnneloos, kohal on Uue-Kulli talu väikesed loomad ning head ja paremat pakub Kõpu naisseltsi kohvik.

Külalisi ootab ka Sürgavere küla. Sellel aastal ei ole kavas kodukandipäeva ja võrrivõistlust, kuid Sürgavere küla piirkonnas avab uksed üheksa kodukohvikut ja müügikohta. Õhtul saab kultuurimajas nautida Tabivere harrastusteatri etendust "Õiekesed", Ulla Mängli laulu ja Saarepeedi naiste tantsu ning õhtutundidel jalga keerutada ansambli PS Troika pilli järgi.

Pühapäev on suuremate laatade päralt. Võhmas tuleb mittetulundusühingu Võhma aiandusseltsi Kanarbik eestvedamisel XI "Võhma juurikas" ning Suure-Jaanis X sügislaat. "Võhma juurikale" oodatakse kõiki aiagurmaane, sest traditsiooniliselt on kohal parimad taimekasvatajad lähedalt ja kaugemalt.

Suure-Jaani sügislaat on kujunenud mõnusaks talvevarude täiendamise paigaks, kus on kohaliku toodangu müüjad ning mõnus laadamelu kultuuriprogrammi saatel. Sellel aastal on laadavedur Gaute Kivistik ning kavas on ka "Eesti mäng". Muusikalisi elamusi pakuvad Kännu Brass, legendaarne kultuurimajabänd Hades ning selle aasta laatade vaieldamatu lemmik Väliharf. Laada avasõnad ütleb värske vallavanem Jaanus Rahula, keda ülejäänud päeva jooksul võib liikumas näha hoopis teises ametis, kuid see, millises, jääb üllatuseks. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles