Helme peab rääkima USA advokaadibürooga tehtud lepingu detailidest (2)

Loora-Elisabet Lomp
Copy
Rahandusminister Martin Helme
Rahandusminister Martin Helme Foto: Mihkel Maripuu

Riigikogu liikmed Andres Sutt ja Katri Raik esitasid esmaspäeval rahandusminister Martin Helmele kirjaliku küsimuse advokaadibürooga FSS lepingu sõlmimise asjaolude kohta. 

«Kuigi Martin Helme osales 21. septembril korruptsioonivastase erikomisjoni ja riigieelarve kontrolli erikomisjoni ühisel istungil ning vastas küsimustele ka riigikogu suures saalis, on endiselt vastamata hulk küsimusi, kuidas täpselt advokaadibürooga FSS lepingu sõlmimiseni jõuti,» märkis reformierakondlane Andres Sutt.

Suti sõnul peab Helme esitama dokumendid, mis näitavad, millise konkreetse erandi ja alamerandi alusel kasutati riigihanke korraldamisel õigusabi erisust ning kuidas oli erandi kasutamise otsus sisuliselt motiveeritud.

Samuti tuleks rahandusministril selgitada, millise osa õigusabi lepingust moodustab lobiteenus, mille puhul oleks pidanud riigihanke korraldama tavamenetluse korras.

Kolmandaks küsivad saadikud, kes nimeliselt valis Eesti riigi nimel välja kolm bürood, kellel paluti pakkumised teha ning millist rolli ja kelle ülesandel täitis FSSiga lepingu sõlmimisel Ragnar Meitern.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles