Malis tapsid islamiäärmuslased pantvangi võetud šveitslase

Copy
Mali sõdurid Gaos.
Mali sõdurid Gaos. Foto: STR/AFP

Malis tapsid islamiäärmuslased Šveitsi päritolu pantvangi, teatas reedel välisministeerium.

«Nähtavasti tapeti pantvang röövijate poolt umbes kuu tagasi,» teatas Šveitsi välisministeeriumi eestkõneleja Ignazio Cassis.

«Suure kurbusega sain teada meie kaaskodaniku surmast. Mõistan selle julma teo hukka ja avaldan omastele sügavat kaastunnet,» ütles Cassis.

Riik pole avaldanud mõrvatud šveitslase nime ega muid isikuandmeid, kuid on teada, et ta oli vangis terrorivõrgustikuga Al-Qaeda seotud äärmusrühmituse Islami ja Moslemite Toetusrühm (GSIM) võitlejate käes.

Päeva varem oli teavitatud, et Malis 2016. aastal pantvangiks võetud eakas Prantsuse abitöötaja, kaks itaallast ja riigi üks tähtsamaid opositsioonijuhte on vabastatud. Prantsuse president Emmanuel Macron väljendas kergendust riigi viimase pantvangi vabastamise üle ja kinnitas Prantsusmaa jätkuvat toetust Malile selle võitluses islamiäärmusluse vastu. 

Malis on 2012. aastast tapetud tuhandeid sõdureid ja tsiviilisikuid džihadistide ülestõusu käigus, mis puhkes riigi põhjaosas ning levis seejärel riigi keskossa ja üle piiri Nigerisse ja Burkina Fasosse. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles