Prantsuse õpetaja tapja suhtles Süüria džihadistiga (2)

Copy
Terroriteo ohvriks langenud ajalooõpetaja Samuel Paty pilti kandev inimene avaldamas eile talle austust Põhja-Prantsusmaal Douai's.
Terroriteo ohvriks langenud ajalooõpetaja Samuel Paty pilti kandev inimene avaldamas eile talle austust Põhja-Prantsusmaal Douai's. Foto: FRANCOIS GREUEZ / SIPA / SCANPIX

Tšetšeeni nooruk Abdullah Anzorov, kes tappis nädala eest Prantsusmaa pealinna Pariisi lähistel koolis õpilastele prohvet Muhamedi pilapilte näidanud ajalooõpetaja, oli enne veretööd ühenduses ühe vene keelt kõneleva Süüria džihadistiga.

Juurdlusele lähedase allika sõnul pole džihadisti isikut veel suudetud kindlaks teha. Ajaleht Le Parisien kirjutas eile, et Anzorovi oletatavale kontaktile jõuti jälile Loode-Süürias asuva Idlibi linna IP-aadressi kaudu.

Ajalooõpetaja Samuel Paty tapmise järel eelmisel reedel salvestatud audiosõnumis viitas Anzorov AFP andmeil koraanile lisaks ka terrorirühmitusele ISIS.

Õpetaja tapmine kutsus Prantsusmaal esile ulatuslikud sõnavabadust toetavad meeleavaldused ning Prantsusmaa võimud on asunud pitsitama ühendusi, kes nende väitel mahitavad ja toetavad islamiste.

Mitmed juristid ja analüütikud on seadnud aga kahtluse alla valitsuse otsuse sulgeda veretöö järel üks Pariisi mošee ning plaani saata laiali mitu islamiorganisatsiooni.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles