Karilaid: meedialiit eksib elementaarse põhitõe vastu (27)

Loora-Elisabet Lomp
Copy
Jaanus Karilaid
Jaanus Karilaid Foto: Remo Tõnismäe / Postimees

Täna saatis Eesti Meediaettevõtete Liit peaminister Jüri Ratasele avaliku pöördumise, milles soovib peaministrilt hinnangut jutsiitsminister Raivo Aegi tegevusele, kes palus prokuratuurilt seisukohta Õhtulehes ilmunud artikli kohta, milles jälgiti Repsi autojuhi ja tema laste liikumist. Keskerakonna aseesimees Jaanus Karilaid leiab, et meedialiit õhutab viha ja tahab lammutada demokraatiat. 

Jaanus Karilaid kirjutas sotsiaalmeedias vastuseks meedialiidu pöördumisele Jüri Ratasele, et meedia ülesanne on sõltumatult, piisava põhjalikkusega, ausalt ja erapooletult käsitleda ühiskondlikke protsesse. «Aga praegusel juhul on Eesti Meediaettevõtete Liit eksinud elementaarse põhitõe vastu,» leiab Karilaid. 

«Kohe meedialiidu pöördumise esimeses lõikes on valitud pool ning asutud valitsust ja peaministrit ründama subjektiivsetest hinnangutest kantud emotsionaalsete argumentidega, millel pole tegelikkusega mingit seost. Selline teguviis on vihaõhutav ja lubamatu,» kirjutas tsentrist. 

Tema sõnul on justiitsministril õigus küsida oma allasutuselt hinnangut ükskõik kelle tegevusele, kui see tekitab õiguslikke küsimusi. «Hämmastav, et meedialiit on laskunud oma poliitilises hoiaklikkuses palagani, sest justiitsministri küsimust prokuratuurile nii nõrganärviliselt seedida, näitab umbusku oma õigusriiki,» lausus Karilaid. 

Ta leiab, et selline pöördumine inimeste nimel just näitabki populismi vohamist meedialiidu mittetulundusühingus. «Rahunege, sellisel viisil valitsusliitu lammutada pole väärikas ega arenenud demokraatiale omane,» lausus Karilaid. 

Kommentaarid (27)
Copy
Tagasi üles