Põlluaas vaigistas kõnet pidanud Sooääre mikrofoni (2)

Anna Ploompuu
, reporter
Copy
«Lõppude lõpuks ei ole õigeid ega valesid otsuseid, on ainult valikud. Ja on oluline, et me teeme oma valikud puhta südamega,» selgitas Imre Sooäär eile enne ametivande andmist.
«Lõppude lõpuks ei ole õigeid ega valesid otsuseid, on ainult valikud. Ja on oluline, et me teeme oma valikud puhta südamega,» selgitas Imre Sooäär eile enne ametivande andmist. Foto: Tairo Lutter

Pärast nädalapikkust vaagimist teatas eile seni välisministeeriumi äridiplomaatia büroo nõunikuna töötanud Imre Sooäär, et asub korruptsioonikuritegudes süüdi mõistetud ja riigikogust lahkuma pidanud Kalev Kallo asendusliikmena riigikokku tööle.Enne ametivande andmist pidas Sooäär riigikogu istungil kõne, milles toonitas, et seisab silmitsi oma senise elu raskeima valikuga. Ka tema algatust – pidada riigikogu liikme ametivande andmise eel kõne – saatsid raskused ning kõige tipuks lülitas riigikogu esimees tema mikrofoni välja.

«Ma ei tundnud ära seda riigikogu,» tunnistas Sooäär, kes oli viimati riigikogus neli aastat tagasi, eile õhtul Postimehe otsestuudios. «Ma ei ole kunagi näinud, et riigikogu liikmel pannakse lihtsalt suu kinni, kui ta räägib.»

Soov sildu ehitada

Nädala jagu mõelnud Sooäär tunnistas eile riigikogus, et kui ta langetanuks otsuse ainult ratsionaalsetel kaalutlustel, jätkanuks ta kindlasti karjääridiplomaadina. «Aga mündil on ka teine külg, inimesed, kes on mulle oma hääle andnud. Kuidas ma neile silma vaatan, kui ma vastutusest loobun, seda Eesti jaoks nii keerulisel ajal?» sõnas Sooäär. Viimastel riigikogu valimistel sai Sooäär 349 häält, mis on tema riigikogu valimiste kehvim tulemus.

«Tulen teie sekka sildu looma, mitte kohtumõistja või hinnangute andjana. Mitte lõhkuma, vaid ehitama,» lubas Sooäär ametivande andmise eel parlamendi liikmetele.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles