Hepner opositsioonist: ma saadaksin nad mõnda odavamasse telekanalisse (12)

Loora-Elisabet Lomp
Copy
Heiki Hepner 
Heiki Hepner Foto: Liis Treimann

Riigikogu põhiseaduskomisjoni liige Heiki Hepner (Isamaa) ei ole veel jõudnud ligi tuhat abielu rahvahääletusele esitatud muudatusettepanekut läbi vaadata, kuid leiab, et osad muudatusettepanekud ei oleks pidanud komisjoni lauale jõudma. 

«Aasta viimast päeva saadab tavaliselt pisut rikkalikum meelelahutusprogramm. Ma ei tea, kas kartusest, et meie tele- ja raadiokanalid ei ole tasemel või kehtestatud piirangud ei paku piisavalt tsirkust, asus opositsioon täitma seda lünka. No seda jätkub kaugelt kauemaks kui vana aasta õhtu,» kirjutas Hepner sotsiaalmeediasse.  

Ta ei ole veel ligi tuhat ettepanekut läbi vaadata, kuid kirjutas välja mõned näited neist. 

  1. «Valitsuse koalitsioonileppes ette nähtud abielu teemalise rahvaküsitluse üks vastusevariantidest võiks olla tsitaat Sveta Grigorjeva luuletusest: «mind ei k**i kes keda k**ib/ veel vähem k**ivad mind need/keda k**ib kes keda k**ib?»
  2. Kas muna oli enne kana?
  3. Kes elab metsa sees?
  4. Kas maa on lapik?
  5. Kas jõulusöök peaks jääma verivorsti ja hapukapsa vaheliseks liiduks? 
  6. Kas peaminister peaks käima kirikus? 
  7. Kas inimene võiks abielluda lumememmega?
  8. Kas töö juures võib teha kukerpalli? 
  9. Kas linnud tohivad talveks lõunasse lennata?
  10. Kas olete mõelnud, kuidas saada paremaks inimeseks? 

«Ettepanekute tegijad on soovinud oma seisukohti tulla põhiseaduskomisjoni ja riigikogu ette tutvustama. Mina saadaks nad hea meelega mõnda odavamasse telekanalisse, mida reeglina vaadatakse siis kui šampust on juba piisavalt voolanud,» leiab Hepner, lisades, et riigikogu pole selleks õige koht. 

Kommentaarid (12)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles