Endine EKRE minister: varsti pole riiki, kus me ei peaks vabandust paluma (21)

Copy
Endine väliskaubandus- ja infotehnoloogiaminister Kaimar Karu.
Endine väliskaubandus- ja infotehnoloogiaminister Kaimar Karu. Foto: Mihkel Maripuu

Endise väliskaubandus- ja IT-ministri Kaimar Karu sõnul pole Konservatiivse Rahvaerakonna juhtide väljaütlemiste pärast Eesti naabruses enam riiki, kus vabandust paluma ei peaks.

«Mingis mõttes on vist hea, et praegu on reisimisega keerulised lood, sest varsti pole lähinaabruses riiki, kus partneritega kohtudes ei peaks esimesel mitteametlikul hetkel enda tegudest mittetulenevalt, kuid südamest ja silmast silma vabandust paluma,» kirjutas Karu sotsiaalmeedias.

Uus skandaal puhkes eile, kui Tre Raadio eetrisse läks saade «Räägime asjast», milles osalesid EKRE poliitikud Mart ja Martin Helme.

Kui saates jõuti ühel hetkel abielureferendumi aruteluni, viis Mart Helme «süvariigi poolt manipuleeritavatest kreatuuridest» rääkides jutu näidetele Euroopas: põgusalt mainis ta Hollandit ja Prantsusmaad, seejärel juba konkreetsemalt Leedut. «Vaatame, mis toimus viimastel valimistel Leedus – see oli nii ilmselgelt läbipaistev süvariigi skeem, mis seal käivitati ning mis seal õnnestus läbi suruda,» lausus riigikogu väliskomisjoni liige.

EKRE esimees, rahandusminister Martin Helme võttis sõnasabast kinni ja tõdes: «Prooviti sama asja Rumeenias. Täpselt sama muster.»

Novembris pidi Mart Helme ministrikohalt tagasi astuma, kuna nimetas USA presidendiks valitud Joe Bidenit närakaks ja nimetas koos Martin Helmega USA valimisi võltsituks. Väidetavatest valimispettustest Ameerika Ühendriikides ei pääsetud seegi kord, lisaks väljendati muret, mida võiks nende sõnul Bideni administratsiooniga kaasneva kommunistliku nihke perspektiiv tähendada USA rollile geopoliitikas.

EKRE kutsus aprillis oma valitsusdelegatsioonist tagasi väliskaubandus- ja IT-ministri Kaimar Karu, põhjendades seda sellega, et Karu ei jaganud erakonna põhivaateid. Kuigi Karu oli EKRE esitatud minister, siis erakonna liikmeks ta ei astunud.

Uueks väliskaubandus- ja IT-ministriks sai Raul Siem. Siem on selle valitsuskoosseisu neljas ametisse astunud väliskaubandus- ja infotehnoloogiaminister. Varem on seda portfelli kandnud Marti Kuusik, Kert Kingo ja Kaimar Karu. 

Kommentaarid (21)
Copy
Tagasi üles