Riigikogu Trumpi toetusrühm plaanib nime vahetada (15)

Copy
Peeter Ernits.
Peeter Ernits. Foto: Mihkel Maripuu

Riigikogus Eesti Konservatiivse Rahvaerakonna (EKRE) liikmetest koosnev president Donald Trumpi toetusrühm plaanib nime vahetada. 

Toetusrühma juht Peeter Ernits (EKRE) toetusrühma uut nime veel avaldama ei kippunud, vaid ütles, et nimi on kooskõlastamisel. 

Ernits meenutas, et Trumpi toetusrühm tuli omal ajal kokku selleks, et kaitsta EKRE jaoks olulist poliitilist agendat, mida Trump kehastas. 

«Trumpi töö jäi pooleli, aga rahvuslik maailmavaade ja vajadus kaitsta seda globalistide eest ei kao kuhugi, pigem vastupidi,» selgitas Ernits. 

Trumpi toetusrühmas on 12 liiget, kes kõik kuuluvad EKREsse. 

6. jaanuaril kogunesid USA kongressi esindajatekoda ja senat ühisistungiks, et ametlikult kinnitada 2020. aasta valimiste tulemused.

Kohtumise katkestas märatsev ja vihane mitme tuhande pealine Donald Trumpi toetajate jõuk, kes oli kindlameelselt otsustanud «peatada varguse» – nii nimetavad nad plaani takistada Joe Bideni presidendiks saamist. Rünnakus Kongressile hukkus neli inimest.

Kongress jätkas hiljem tööd valimiskogu antud häälte lugemisel ning kinnitas seejärel Ameerika Ühendriikide 46. presidendiks demokraat Joe Bideni.

Loe sündmustest täpsemalt SIIT

Kommentaarid (15)
Copy
Tagasi üles