Indoneesias jäi kadunuks reisilennuk 62 inimesega pardal (1)

Copy
Lennufirma Sriwijaya Air lennuk Boeing 737-500.
Lennufirma Sriwijaya Air lennuk Boeing 737-500. Foto: Gusti Fikri Izzudin Noor / EPA / Scanpix

Indoneesias jäi teel Jakartast Borneo saarele Pontianakki kadunuks lennufirma Sriwijaya Air reisilennuk 62 inimesega pardal, teatasid võimud laupäeval. 

Lennufirma reisilennuk Boeing 737-500 kaotas pärast õhkutõusmist mere kohal kiiresti kontakti lennujuhtidega ja kadus radariekraanidelt. 

Sriwijaya Airi täpsustatud andmetel oli lennukis 50 reisijat ja 12 meeskonnaliiget, kõik Indoneesia kodanikud. Kuus meeskonnaliiget oli lennukis teise reisi jaoks.

Lennuk tõusis õhku Jakarta lähistel asuvalt Soekarno-Hatta lennuväljalt ning kaotas mõne minuti pärast kiiresti kõrgust. 

Tavaliselt kulub lennuks Jakartast Pontianakki umbes poolteist tundi. Suurem osa lennust kulgeb Jaava mere kohal.

Indoneesia transpordiministeeriumi teatel on alanud otsingud ja päästetööd.

Transpordiminister Budi Karya Sumadi ütles, et lennuki võimalikus allakukkumiskohas Lancangi ja Laki saare vahel osaleb otsimisel tosin laeva, nende seas neli mereväe alust.

Riikliku päästeteenistuse asejuht Bambang Suryo Aji ütles, et kohalikud kalurid leidsid merest lennukitükke ja riideid. Nad andsid need üle päästeteenistusele, mis uurib, kas need võivad olla seotud kadunud lennukiga.

Aji ütles, et 26 aastat vana lennuki erakorraline asukoha edastaja (ELT) ei edasta signaali, mis kinnitaks allakukkumist.

«Naaberriigi Austraalia satelliitsüsteem ei ole samuti registreerinud kadunud lennuki ELT signaali,» lausus ta.

Lennuliiklust jälgiv teenistus Flightradar24 ütles Twitteris, et lend SJ182 kaotas umbes neli minutit pärast õhkutõusmist vähem kui minutiga umbes kolm kilomeetrit kõrgust.

USA lennukitootja Boeing ütles, et on vahejuhtumist teadlik ning jälgib tähelepanelikult olukorda.

2003. aastal tegevust alustanud odavlennufirma Sriwijaya Air hoiab oma 19 lennukiga ühendust umbes 50 Indoneesia ja Kagu-Aasia sihtkoha vahel.

Eelmine lennuõnnetus Indoneesias leidis aset 2018. aasta oktoobris, kui lennufirma Lion Air reisilennuk Boeing 737 MAX kukkus Jaava merre umbes 12 minutit pärast õhkutõusmist. Surma sai 189 inimest.

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles