Pentus-Rosimannus: EKRE-vaba valitsus on väärtus omaette (34)

Toimetas Carl-Robert Puhm
Copy
Keit Pentus-Rosimannus.
Keit Pentus-Rosimannus. Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Keit-Pentus Rosimannuse (Reformierakond) sõnul on ainuüksi fakt, et EKREt enam valitsuses pole, põhjus, miks on valitsusvahetus hea.

Reformierakonna aseesimees ütles «Ringvaate» stuudios, et nende eesmärk polnud iga hinna eest Keskerakonnaga uut võimuliitu moodustada. «Ma arvan, et esimene küsimus on juba see, kas EKRE-vaba valitsus on hea. Meie (reformierakond -toim) arvame, et see on hea ja väärtus omaette. Arvan, et nädal aega tagasi ei osanud keegi sellest undki näha,» ütles Pentus-Rosimannus.

Ta lisas, et see ei tähenda seda, nagu poleks loodaval valitsusel muid eesmärke. «On hulk protsesse, millele tahame hoogu juurde anda ja mida käima lükata. Need on asjad, mis tõstaksid tulevikus Eesti konkurentsivõimet.»

Pentus-Rosimannuse hinnangul illustreerib seda soovi näiteks täna kokkulepitu. «Kliima- ja keskkonnaküsimused on head näiteid. Saavutasime täna põhimõttelise kokkuleppe, et tõmbame riigimetsas raiesurvet, mis oli eelarve täitmise eesmärgil vahepeal täiesti pöörane, tagasi. See on oluline. Nagu ka kliimaneutraalsus, mis annab majandusele uue hoo ja eesmärgi.»

Koalitsiooniläbirääkimiste juures viibiva poliitiku sõnul lepiti täna kokku ka ajalistes eesmärkides. «Põlevkivist elektri tootmine on plaanis lõpetada aastaks 2035.  Põlevkivienergeetikas jõuame sama kaugele 2040. aastaks.»

Reformierakondlase sõnul eristutakse sellega eelmisest koalitsioonist. «Kui eelmine, nendes valdkondades EKRE juhitav valitsus, oli kliimaküsimustes pruun, siis nüüd tuleb selgelt roheline,» lisas Pentus-Rosimannus.

Kommentaarid (34)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles