Iisraelis on vaktsineeritud viis miljonit inimest

BNS
Copy
Koroonaviiruse vastu vaktsineerimine Iisraelis.
Koroonaviiruse vastu vaktsineerimine Iisraelis. Foto: AFP / Scanpix

Iisraelis on vaktsineeritud enam kui pool oma 9,3 miljoni suurusest elanikkonnast ehk viis miljonit inimest, teatasid esmaspäeval võimuesindajad.

Peaminister Benjamin Netanyahu on lubanud kogu täiskasvanud elanikkonna vaktsineerida aprilli lõpuks, mis tema sõnul tähendaks, et «oleme kroonikriisist väljas».

Iisrael alustas esmaspäeval ühtlasi kampaaniat 100 000 Läänekalda juudi asundustes ja Iisraelis töötamiseks luba omava palestiinlase vaktsineerimiseks.

Pilootprogramm 700 Läänekalda palestiinlase vaktsineerimiseks algas neljapäeval. 

Iisraeli kiirabiteenistus Magen David Adom alustas esmaspäeval Morderna vaktsiiniga kaitsesüstimist Läänekalda ja Iisraeli vahelistes kontrollpunktides ning Läänekalda juudiasundustega piirnevates tööstuspiirkondades. 

Läänekalda juudiasundustes, mida suur osa rahvusvahelisest üldsusest peab ebaseaduslikeks, elab umbes 475 000 juuti ja neis töötab tuhandeid palestiinlasi.

Täielikku normaalsusse tagasipöördumist oodatakse Iisraelis 27. märtsil algavateks paasapühadeks. 

Ehkki Iisraeli vaktsineerimisprogramm on olnud maailma üks kiiremaid, on ÜRO juudiriiki korduvalt üles kutsunud tagama palestiinlaste vaktsineerimine okupeeritud Läänekaldal ja Gaza tsoonis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles