Moskva võõrustab taas Saksa parempopuliste (1)

Copy
Saksa parempopulistide üks juhte Alice Weidel.
Saksa parempopulistide üks juhte Alice Weidel. Foto: Imago/ScanPix

Saksa parempopulistlik partei külastab teist korda kolme kuu jooksul Venemaad, pidades läbirääkimisi sealses välisministeeriumis ja külastades vaktsiiniuuringute keskust, teatas täna erakonna parlamendifraktsioon. 

Partei Alternatiiv Saksamaale (AfD) kolmeliikmelist delegatsiooni juhib esimees Alice Weidel ning Moskvasse jäädakse kuni reedeni. 

Visiit hõlmab kõnelusi välisministeeriumis, riigiduumas ja Venemaa keskpangas, aga samuti külaskäiku Gamaleja-nimelisse keskusse, kus töötati välja koroonaviiruse vastane vaktsiin Sputnik V.

AfD loodab Weideli sõnul parandada ja süvendada Saksa-Vene suhteid. Ta lisas samuti, et nende partei eesmärgiks on teha lõpp Vene-vastastele majandussanktsioonidele. 

Teine AfD kaasesimees Tino Chrupalla kohtus detsembris Moskva-visiidil välisminister Sergei Lavroviga ning ka tema sarjas sanktsioone Venemaa vastu.

Saksa ajakirjandus teatas eelmisel nädalal, et riigi luure on võtnud AfD jälgimise alla kui demokraatiat ohustava erakonna. 

Seejärel otsustas aga Kölni halduskohus, et Põhiseaduse Kaitse Föderaalamet (BfV) peab enne jälgimise alustamist ootama, kuni AfD esitatud hagi jälgimise vastu lahenduseni jõuab.

2019. aastal teatas Euroopa meedia, et AfD parlamendiliige Markus Frohnmaier võib sattuda Venemaa täieliku kontrolli alla ja hakata Moskva huvides tegutsema.

BBC ning Saksa ajakiri Der Spiegel, telekanal ZDF ja Itaalia ajaleht La Repubblica tegid sellise järelduse ühiselt 2017. aastast pärinevaid Vene dokumente uurides. 

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles