Riigikogu esimeheks pürgivale Ratasele tuleb tuge ka vastasleerist (10)

Anna Ploompuu
, reporter
Copy
Peaminister Jüri Ratas 13. jaanuaril 2021, kui teatas peaministrikohalt tagasiastumisest.
Peaminister Jüri Ratas 13. jaanuaril 2021, kui teatas peaministrikohalt tagasiastumisest. Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Homsetel riigikogu juhatuse valimistel toetavad esimeheks pürgivat Jüri Ratast lisaks koalitsioonikaaslastele ka sotsiaaldemokraadid. Samas opositsiooni ühiskandidaadile Martin Helmele sotsiaaldemokraadid toetushääli anda ei plaani. Teised opositsioonierakonnad – Isamaa ja Eesti Konservatiivne Rahvaerakond Ratast ei toeta. 

Riigikogu esimeheks kandideerib Keskerakonna juht ja endine peaminister Jüri Ratas, aseesimeesteks Reformierakonna juhatuse liige Hanno Pevkur ning opositsiooni suurima partei, Eesti Konservatiivse Rahvaerakonna (EKRE) juht Martin Helme.

Sotsiaaldemokraatide juhi Indrek Saare sõnul lubas Ratas, et riigikogu võtab oluliselt aktiivsema rolli tervisekriisi lahendamisel ning seisab selle eest, et opositsioon ei jääks riigieelarve kontrolli ja korruptsioonivastases erikomisjonis vähemusse. Lisaks tuli jutuks ka koalitsiooni ja opositsiooni erimeelsuste lahendamine. 

Kommentaarid (10)
Copy
Tagasi üles