Miami Beachil kehtestati masside ohjeldamiseks erakorraline seisukord (2)

Copy
Pidutsejad Miami Beachi tänavail.
Pidutsejad Miami Beachi tänavail. Foto: AFP/SCANPIX

Miami Beachi võimud olid kevadvaheajaks puhkama ja pidutsema kogunenud rahvahulkade ohjeldamiseks sunnitud laupäeval välja kuulutama erakorralise seisukorra.

Rahvamasse tuleb Florida populaarses kevadpidude paigas seaduse jõul ohjeldada juba teist aastat järjest. Mullu oli põhjuseks äsjapuhkenud koroonapandeemia, tänavu laamendavad ja korda rikkuvad peolised.

Kohalikud võimud teatasid laupäeval, et linna ööelu keskmes South Beachil suletakse restoranid kell 20.00 ja siis peavad ka tänavad tühjenema.

Lisaks komandanditunnile suletakse kella 22.00-6.00 liiklusele kolm Miami Beachi saart linna mandriosaga ühendavat silda.

Üle pääsevad vaid kohalikud elanikud, töötajad ja hotellikülalised.

Droonifotolt, mille politsei laupäeva õhtul avaldas, on näha, et Miami Beachi peatänav Ocean Drive oli tühi juba kaks tundi pärast komandanditunni algust.

Kevadine rahvamasside tung Miami Beachile ei ole uus nähtus, aga sel aastal, kui ligikaudu 13 protsenti USA elanikest on koroona vastu vaktsineeritud, on peotuju laes ja hoogu annab tunne, et pandeemia on seljatatud.

Linnavõimude sõnul kehtestati öine liikumiskeeld ohutuse tagamiseks.

Linnaametnik Raul Aguila ütles Ocean Drive'il tungleva rahvahulga kirjeldamiseks, et see on nagu rokikontsert.

Miami Beachi linnapea Dan Gelber ütles laupäeval komandanditundi välja kuulutades, et rahvast on selgelt rohkem kui eelmistel aastatel.

«Minu arvates on see tingitud osalt sellest, et mujal riigis on väga vähe kohti, mis on avatud, või on need siis liiga külmad. Või on need suletud ja liiga külmad,» arutles ta.

Kohalike ajakirjanduse sõnul on viimastel päevadel internetis levinud videotel näha kaklusi restoranides, mis lõppevad tõsiste purustuste ja külastajate põgenemisega kopsakat arvet tasumata

Politseiülem Richard Clements rääkis, et neljapäeva õhtul oli märul, mis hõlmas sadu inimesi, lauad ja toolid läksid käiku relvadena.

Tema sõnul lootis politsei, et see on ühekordne juhtum, aga järgmisel õhtul oli neid juba kolm.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles