Biden hoiatas Põhja-Korea võime olukorra pingestamise eest

Copy
President Joe Biden pressikonverentsil.
President Joe Biden pressikonverentsil. Foto: Oliver Contreras/ZUMAPRESS.com

USA president Joe Biden hoiatas neljapäeval Põhja-Korea võime olukorra pingestamise eest pärast seda, kui Pyongyang tulistas Jaapani merre ilmselt kaks ballistilist raketti.

Biden märkis, et Ühendriigid vastavad provokatsioonidele kohaselt.

Tuumarelvastatud Põhja-Korea on juba pikemat aega kasutanud raketikatsetusi oma eesmärkide edendamiseks.

«USA arutab seda meie partnerite ja liitlastega. Kui Põhja-Korea otsustab olukorda pingestada, siis me reageerime kohaselt,» rääkis president.

«Olen valmis ka mingit liiki diplomaatiaks, kuid see peab sõltuma denukleariseerimise lõpptulemusest,» lisas riigipea.

Põhja-Korea riiklik uudisteagentuur KCNA teatas reedel, et päev varem katsetati uut tüüpi juhitavat mürsku. Tulistamist juhendas kõrge riigiametnik Ri Pyong-chol.

KCNA info kohaselt oli katsetus edukas ja väga oluline riigi sõjalise jõu tugevdamisel.

Põhja-Korea tulistas neljapäeva varahommikul välja kaks esialgu veel tuvastamata mürsku, kuid kõige tõenäolisemalt on tegemist esimese ballistiliste rakettide katsetusega USA presidendi Joe  Bideni ametiajal, on teatanud Lõuna-Korea armee ülemjuhatus.

Sõjaväe andmetel tulistati arvatavad ballistilised raketid varahommikul Jaapani merre. Ülemjuhatuse teatel ollakse tihedas koostöös Ühendriikidega ja olukorda jälgitakse suure tähelepanuga. Jaapani peaminister Yoshihide Suga ütles samuti, et välja tulistati kaks ballistilist raketti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles