Etioopia peaministri kinnitusel lahkuvad Eritrea väed Tigrayst (1)

BNS
Copy
Meeleavaldus
Meeleavaldus Foto: AP/Scanpix

Eritrea viib oma väed Etioopia põhjaosa Tigray provintsist välja, kinnitas Etioopia peaminister Abiy Ahmed reedel, andes lootust tsiviilisikutele palju kannatusi toonud konflikti lõpetamiseks.

«Meie 26. märtsi kõnelustel president Isaias Afwerkiga minu visiidi ajal Asmarasse nõustus Eritrea valitsus oma väed Etioopia piiridest välja viima,» kinnitas Abiy Twitteris. 

Etioopia inimõiguskomisjon (EHCR) teatas kolmapäeval, et Eritrea sõdurid tapsid novembris Etioopia Tigray piirkonnas üle 100 tsiviilelanikku ning see veresaun võib kvalifitseeruda inimsusvastaseks kuriteoks.

Peaminister Abiy saatis eelmise aasta 4. novembril väed Tigray Rahvavabastusrinde (TPLF), piirkonna tollase valitsuserakonna vastu, süüdistades seda rünnakutes föderaalvägede laagrite vastu.

Novembri lõpuks vallutati Tigray pealinn ja lahingud kuulutati lõppenuks, kuid ÜRO ja teised rahvusvahelised organisatsioonid on nõudnud Etioopia ja Eritrea sõdurite tapatalgute, rüüstamiste ja vägistamiste uurimist ning Eritrea vägede Tigrayst lahkumist.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles