Prantsusmaa politsei jahib rahvusvahelist Lego-röövlite jõuku

Copy
Lego-mehike klotsikuhja otsas.
Lego-mehike klotsikuhja otsas. Foto: Neundorf/Kirchner-Media/imago images/Scanpix

Prantsusmaa politsei väitel panevad nad kokku süüdistust rahvusvahelise mänguasjavaraste jõugu vastu, kelle erihuviks on Lego konstruktorid. Seejuures hoiatasid võimud nii lelupoode kui ka lapsevanemaid ehitusklotside globaalse äri ohtude eest.

Sündmuseahel vallandus mullu juunis, kui politsei vahistas kaks meest ja ühe naise, kes varastasid Pariisi lähistel Yvelines’is asuvast mänguasjakauplusest Lego komplekte. Ülekuulamise käigus tunnistasid Poolast pärit kahtlusalused, et kuuluvad jõuku, mis varastab kollektsionääride seas hinnatud Lego konstruktoreid.

«Lego kogukonda ei moodusta ainult lapsed,» selgitas üks uurija ajalehele Le Parisien. «Rohkelt täiskasvanuid mängib sellega: internetis toimuvad vahetused ja müügid. Inimesed on meile ka kurtnud, et nende koju on sisse murtud ja Lego mänguasju varastatud.»

Kollektsioneerimist väärivaid konstruktoreid müüvaid veebioksjoni keskkondi nõustav Lego-spetsialist Gerben van Ijken ütles The Guardianile, et mullu kasvas Prantsusmaal seesuguse veebilehe käive kahekordseks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles