Brasiilias suri märtsikuus koroonaviiruse tõttu 66 573 inimest

Copy
Rio de Janeiros vaktsineerimiskeskuse järjekorras.
Rio de Janeiros vaktsineerimiskeskuse järjekorras. Foto: MAURO PIMENTEL/AFP

Brasiilias suri märtsis koroonaviiruse tõttu 66 573 inimest,  mis on rohkem kui kaks korda suurem varasemast kuurekordist, teatasid kolmapäeval võimuesindajad.

Tervishoiuministeeriumi  informatsiooni kohaselt on riigis pandeemia algusest koroonaviiruse tagajärjel surnud 321 515 inimest. Arv on suurem vaid Ühendriikides.

Brasiilias suri teisipäeval viimase ööpäevaga 3780 koroonahaiget, mis oli samuti uus nõndanimetatud antirekord.

Teadlaste sõnul on Brasiilias koroonapandeemia teise laine ajal surnud rohkem kui 80 protsenti koroonapatsientidest, keda on tulnud intubeerida. Suremus on alates 15. veebruarist olnud 83,5 protsenti. See on palju kõrgem kui Mehhikos, Suurbritannias, Saksamaal või Itaalias ning näitab, kuidas Brasiilia haiglad on raskustes tulemaks toime nakkuste arvu kiire tõusuga.

Brasiilia vaesemates piirkondades riigi põhja- ja kirdeosas oli intubeeritud koroonahaigete suremus umbes 90 protsenti, rikkamas kaguosas 79,8 protsenti. Sao Paulo prestiižikas Sirio-Libanesi haiglas suri aga ainult 25 protsenti intubeeritud koroonahaigetest.

Varem viiruse tõsiduse naeruvääristamise ja ekspertide eiramisega silma paistnud president Bolsonaro on sattunud üha suurema surve alla kurssi muuta. Nädal tagasi nimetas president ametisse juba neljanda terviseministri pandeemia ajal. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles