Moskvas avatakse pärast aastaid kestnud renoveerimist legendaarne kino

Copy
Moskva legendaarne kino Hudožestvennõi.
Moskva legendaarne kino Hudožestvennõi. Foto: ITAR-TASS / Scanpix

Moskvas avatakse järgmisel nädalal, pärast aastaid väldanud renoveerimist linna vanim, enam kui sajandi eest ehitatud kino, teatas reedel juhatus.

Arhitekt Nikolai Blagoveštšenski projekteeritud Art Nouveau stiilis Hudožestvennõi asub Venemaa pealinna ajaloolises Arbati kvartalis.

Kino suleti ulatuslikuks renoveerimiseks 2014. aastal, et taastada muu hulgas bareljeefid selle fassaadil. Põhjaliku värskenduse tegi läbi ka hoone interjöör. 

Juhatuse sõnul avatakse kino järgmisel reedel. 

Nõukogude ajal mahutas kino kuni tuhat vaatajat. Selles esilinastus 1926. aastal Sergei Eisensteini ikooniline «Soomuslaev Potjomkin». 

Vene meedia andmeil valgustasid Hudožestvennõi fuajeed suurejoonelised lühtrid ning seal oli isegi purskkaev ja orkester, mis mängis publikule enne filmi algust. Ka oli see ainus kino, kus oli pileti kojutoimetamise teenus. 

Renoveerimine algas, kui teater kuulus Vene miljardäri Aleksandr Mamuti meediahiiule Rambler, mille praeguseks on omandanud Venemaa suurim pank Sberbank.

«Sberbank on täielikult taastanud legendaarse kino,» märkis pank oma avalduses, täpsustamata, kui palju renoveerimine maksma läks.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles