Trumpi liitlast Kongressis kahtlustatakse seksuaalrikkumistes (1)

Postimees
Copy
USA esindajatekoja saadik Matt Gaetz koservatiivide üritusel Florida osariigis Orlandos tänavu veebruaris.
USA esindajatekoja saadik Matt Gaetz koservatiivide üritusel Florida osariigis Orlandos tänavu veebruaris. Foto: OCTAVIO JONES / REUTERS / SCANPIX

Vastuoluliste sõnavõttudega tähelepanu tõmmanud Vabariikliku Partei kongresmen Matt Gaetz on uurimise all seoses võimalike kuritegudega, mis hõlmavad väidetavalt intiimsuhteid alaealise tüdrukuga, osalemist seksisäris, aga ka väljapressimist ja pettust. 38-aastase USA kongresmeni enda sõnul on süüdistused alusetud ja tagasi ta astuda ei kavatse.

Floridast valitud Gaetz, kes on esindajatekojas kolmandat ametiaega, püüab pärast läinud nädalal ilmsiks tulnud infot tema suhtes algatatud föderaaljuurdluse kohta päästa oma karjääri ning väitis eile konservatiivses väljaandes The Washington Examiner avaldatud kolumnis, et süüdistuste taga on poliitilised vaenlased.

Uurimisega kursis allikate sõnul kahtlustatakse 38-aastast Gaetzi seksuaalsuhtes 17-aastase neiuga ning talle maksmises, et ta reisiks ühest osariigist teise. Osariikidevaheline seksiäri alaealiste osalusel on USAs föderaalkuritegu.

Uurimine on seotud mullu suvel vahistatud Florida poliitiku, varem Seminole maakonna maksukogujana töötanu Joel Greenbergiga, keda süüdistatakse jälitamises, pettuses, korruptsioonis, omastamises, identiteedivarguses, võltsimises ja seksiäriga seotud rikkumistes.

The New York Timesi kohaselt keskenduvad uurijad nüüd sellele, kas Greenberg ja Gaetz otsisid naisi veebilehtedelt, kuhu registreerunud eeldavad seksi eest vastutasuks raha ja kingituste saamist.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles