Ühendkuningriigi peaministri Boris Johnsoni sõnul on oodata nakatumise kasvu riigis, sest sulgemismeetmete mõju oli haigestumise piiramisel suurem vaktsineerimise mõjust. Saksamaa valitsus saab peagi juurde volitusi suruda liidumaadele piiranguid peale. Austria tervishoiumister Rudolf Anschober aga pani paneemiast tingitud kurnatusele viidates ameti maha.

Ühendkuningriigi peaminister Boris Johnson ütles, et nii koroonaviirusega nakatumine kui ka surmad hakkavad piirangute leevendamise järel taas kasvama hoolimata üle 50 aasta vanade ja riskigruppi kuuluvate brittide edukast vaktsineerimisest.

«Suurem osa tööst haiguse vähendamisel on teinud sulgemine. Nii et kui me avame, on tulemuseks paratamatult see, et näeme rohkem nakatumisi ning kahjuks näeme rohkem hospidaliseerimisi ja surmi,» ütles peaminister.

Hollandi valitsus teatab täna õhtul ilmselt piirangute leevendamisest, sealhulgas öise liikumiskeelu tühistamisest, mis siis et nakatumine riigis püsib kõrge ning surve haiglatele suur.

Peaminister Mark Rutte kantselei hoiatas pühapäeval, et suuremate rahvakogunemiste lubamiseks on endiselt liiga vara.

Saksamaa valitsus nõustus muudatustega viirusekontrolli seadusse, mis annab föderaalvalitsusele õiguse kehtestada öine liikumiskeeld ja muid karme meetmeid koroonaviiruse pandeemia vastu.

Seaduseelnõu, mis ootab veel parlamendi heakskiitu, lubaks kantsler Angela Merkeli valitsusel kehtestada kella üheksast õhtul viieni hommikul kehtiva öise liikumiskeelu ning sulgeda kõrge nakatumisnäitajaga piirkondades koolid ja ärid. Selline käik aitaks lõpetada poliitilise jagelemise föderaalvalitsuse ja liidumaade vahel.

Kommentaarid (1)
Copy