Parempoolsed nõuavad Isamaa suurkogu korraldamist enne kohalikke valimisi (3)

Copy
Isamaa Parempoolsete juhatuse liige Priit Värk.
Isamaa Parempoolsete juhatuse liige Priit Värk. Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

Isamaa liikmeühendus Parempoolsed nõuab erakonna suurkogu kokkukutsumist enne sügisel toimuvaid kohalike omavalitsuste volikogude valimisi, kuna muudatuste edasilükkamine määramata ajaks ei muuda midagi.

Parempoolsete juhatuse liikme Priit Värgi sõnul võttis Isamaa juhtkond endale suurkogu edasilükkamisega lisaaega, kuid erakonnal ei ole aega oodata. Valikud erakonna poliitilise suuna kohta tuleb teha enne kohalikke valimisi.

«Isamaa volikogu eilne otsus pikendada erakonna eestseisuse volitusi oli ootuspärane. Erakonna juhtkond soovib säilitada senist olukorda ega ole huvitatud muutusest, kuna neil puudub kava, kuidas viia Isamaa tagasi tõusule. Paraku selge plaanita erakonna toetust ei kasvata ja liikmeskonda ei suurenda,» ütles Värk.

Tema sõnul peab erakond kohalikele valimistele vastu minema ühtse ja tugevana. «Nii nagu operatsiooni edasi lükkamine ei ravi ühtegi haigust, ei muuda ka volikogu eilne otsus erakonna jaoks midagi,» ütles Värk.

Ta lisas, et Parempoolsed on oma plaani välja pakkunud ja kõigil Isamaa liikmetel peab olema võimalus otsustada, kas jätkata senisel moel või värskendada erakonna poliitikat. «Suurkogu edasilükkamine määramata ajaks ei ole lahendus,» lausus ta.

Värk toonitas, et hääletustulemus volikogus ei peegelda häälte ja hoiakute vahekorda erakonna liikmete seas laiemalt.

Kuna erakonna juhtkond suurkogu toimumisaega kokku ei leppinud, alustavad Parempoolsed oma plaani tutvustamist erakonna piirkondades. Samuti arutatakse erakonna liikmetega, kuidas Isamaa suurkogu kokku kutsuda esimesel võimalusel enne kohalikke valimisi.

Isamaa elektrooniline volikogu kiitis eile heaks ettepaneku kokku kutsuda erakonna suurkogu füüsilisel kujul esimesel sobival võimalusel aasta jooksul vastavalt piirangutest tingitud reeglitele. Lisaks tehakse Isamaa liikmetele ettepanek pikendada erakonna juhatuse liikmete ametiaega kuni 2022. aasta 11. maini.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles