VIDEO Isamaa liige pahvis riigikogu tööajal e-sigaretti (17)

Loora-Elisabet Lomp
Copy
Tarmo Kruusimäe istungi ajal. Kuvatõmmis videost.
Tarmo Kruusimäe istungi ajal. Kuvatõmmis videost. Foto: Facebook/Imre Kaas

Tänasel riigikogu istungil jäi kaamerasilma ette, et töisel kaugistungil lamas Isamaa liige Tarmo Kruusimäe voodis ja samal ajal pahvis e-sigaretti. 

«Ma ei ole sellega üldse kursis, ei oska kommenteerida,» lausus lehele Isamaa esimees Helir-Valdor Seeder. «Viin ennast asjaga kurssi ja kindlasti räägin Tarmoga,» toonitas Seeder. 

Riigikogu aseesimees Hanno Pevkur selgitas lehele, et kaugistungil osalejatele kehtivad samasugused reeglid nagu ka siis, kui ollakse Toompea lossis. «Vaheajal võib minna õue suitsule, aga istungil osaledes tuleb tööd teha,» toonitas Pevkur. 

«Meil kestis neli tundi jutti istung. Kas nelja tunni sees on kohane juua vett? Kohendada juukseid?» selgitas Kruusimäe. Ta kinnitas, et ta ei ole kordagi kõnepuldis e-suitsu teinud ega ka küsimusi küsides pahvinud e-sigaretti. «Küll aga olen esinemisjärjekorda oodates e-sigaretti teinud. Ma olen tahtnud loobuda suitsust ja teen e-suitsu,» rääkis saadik. Ta lisas, et kui tal on riigikogus esinemine ja on ise kaugtööl, siis alati on tal triiksärk seljas ja taust ka korras. «See ongi kaugtöö võlu ja valu.»

Riigikogu kantselei selgitas, et kaugistungil osalemise kohta ei ole sätestatud spetsiaalseid nõudeid riietumisele ega ka suitsetamise kohta. «Tehniliselt on võimalik kaugistungil osaleda internetti ühendatud arvutiga,» täiendas kantselei. 

Kommentaarid (17)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles