POLITSEIVIDEO Chicago politsei lasi maha üles tõstetud kätega 13-aastase poisi (9)

Postimees
Copy
13-aastane Adam Toledo hoiab käsi üleval hetk enne seda, kui politsei ta märtsi lõpus Chicagos maha lasi.
13-aastane Adam Toledo hoiab käsi üleval hetk enne seda, kui politsei ta märtsi lõpus Chicagos maha lasi. Foto: COPA/REUTERS/SCANPIX

Rohkem kui kaks nädalat pärast seda, kui Chicago politsei tulistas surnuks 13-aastase Adam Toledo, avaldas korrakaitse järelevalveasutus juhtumist kehakaamera video, millelt nähtub, et politseinik tulistas poissi hetkel, kui ta täitis käsu käed üles tõsta. USAs peljatakse, et juhtum toob kaasa uued meeleavaldused politsei jõupruukimise vastu.

34-aastase politseiniku Eric Stillman kehakaamera salvestiselt võetud kaader näitab, et Toledol polnud midagi pihus ning ta tõstis käed üles hetkel, kui Stillman tegi ühe lasu tema rinda kell 3 öösel 29. märtsil Chicago äärelinnas.

Politsei, kes oli piirkonda saabunud teadete peale tulevahetusest, väidab, et poisil oli enne tema tulistamist käes püstol. Stillmani kehakaamera salvestiselt on näha maas lebavat relva haavatud Toledo lähedal, vahendas AP.

Kehakaamera video ja muud juhtumiga seotud uurimismaterjalid avaldati ajal, kui Minneapolises on lõpusirgel protsess endise politseiniku Derek Chauvini üle, keda süüdistatakse George Floydi tapmises eelmisel aastal ning samal ajal kestavad linnas protestid hiljutise juhtumi pärast, kus politsei tappis mustanahalise Daunte Wrighti.

«Elame linnas, mis kannab pikalt kestnud politseivägivalla ja väärkäitumise traumat,» lausus Chicago linnapea Lori Lightfoot. «Ning kuigi meil pole piisavalt infot, et olla kohtunik ja vandekohus selles konkreetses juhtumis, on kindlasti mõistetav, miks nii paljud meie elanikud tunnevad seda liiga tuttavat viha- ja valusööstu.»

Kommentaarid (9)
Copy
Tagasi üles