GRAAFIKUD Eesti mehe profiil - ülekaalus, suitsetab ja joob, aga eluga rohkem rahul kui naine

Brita-Maria Alas
Copy
66 protsenti Eesti meestest on ülekaalulised, aga oma füüsilist vormi hindab kas rahuldavaks, heaks või väga heaks 96 protsenti mehi.
66 protsenti Eesti meestest on ülekaalulised, aga oma füüsilist vormi hindab kas rahuldavaks, heaks või väga heaks 96 protsenti mehi. Foto: Shutterstock

Tervise Arengu Instituudi (TAI) uuringust nähtub, et Eesti inimesed hindavad oma tervist üsna heaks. Küll aga veedeti mullu märksa rohkem aega ekraani taga, suitsetati kanepit ja kurdeti stressi üle. Uuringu näitajatest kujuneb ka Eesti naiste ja meeste keskmine profiil – mõlemad on elujärje ja oma füüsisega valdavalt rahul. Eesti naine on normaalkaalus, tarbib alkoholi kord kuus ning Eesti mees samas on ülekaalus ja joob vähemalt kord nädalas.

TAI viib 16–64-aastaste elanike seas iga kahe aasta järel läbi tervisekäitumise uuringu. Mullusest uuringust selgub, et Eesti inimestel on rohkem probleeme vaimse tervisega, samuti tarvitavad noored täiskasvanud palju rohkem kanepit. 

Probleeme on ka ülekaalu ja rasvumisega, mis kimbutas enam kui pooli uuringule vastanutest. Kümne aastaga on ülekaalus või rasvunud Eesti mehi lisandunud ligi 10 protsenti. Ebatervisliku kehakaalu kõrval veedeti eelmisel aastal varasemast rohkem aega ekraani taga. «Üleüldine trend on istuvama eluviisi suunas. Igapäevaelus väheneb kehaline pingutus ja liikumisharjumus,» nentis uuringu läbiviimist juhtinud teadur Rainer Reile.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles