Galerii ⟩ Sotsid andsid üle allkirjad menstruatsioonist tingitud vaesuse vähendamiseks (4)

Copy

Sotsiaaldemokraadid andsid täna pärastlõunal riigikogu esimehele Jüri Ratasele üle pea 3300 allkirjaga, mille kohaselt tuleb vähendada Eestis eksisteerivat menstruatsioonist tingitud vaesust ja stigmasid.

«Paljudel inimestel puuduvad ressursid hügieenitarvete ostmiseks. Ka siin, Eestis on reaalselt olemas menstruatsiooniga seotud rahapuudus, mistõttu võib olla pärsitud osa inimeste osalemine ühiskonnaelus – koolis, tööl, huviringides käimine. Samuti on jätkuvalt menstruatsiooniga seotud palju tabusid, mistõttu ei julgeta sellega seotud probleemidest ja kitsikusest rääkida tihti isegi lähedastele, rääkimata avalikkusest,» seisab sotside algatuse tekstis.

Sotside algatuses seisab, et tegemist ei ole välja mõeldud või liialdatud nähtusega, vaid tõsise sotsiaalse probleemiga, mis puudutab eriti teravalt teismelisi ja vähekindlustatuid.

«2019. aastal tarbekaupade ettevõtte Procter & Gamble tehtud küsitlusest selgus, et iga kümnes Eesti tüdruk on pidanud koolist puuduma, sest tal pole rahapuudusel olnud võimalik osta menstruatsiooniks vajalikke hügieenitarbeid, näiteks tampoone või hügieenisidemeid,» seisab rahvaalgatuses.

Allkirjade kogumise üks algatajaid Natalie Mets märkis, et Eesti Vabariik peab astuma samme ebavõrdsuse vähendamiseks.

«Lisaks otsesele tervisekahjule, mis võib tekkida, on teiseks probleemiks ka lüngad hariduses ja sotsiaalses suhtluses, mis tekivad, kui tüdrukud peavad koolist koju jääma,» ütles Mets.

Allkirjad andsid üle Natalie Mets ja noorte sotsiaaldemokraatide juht Õnne Paulus.

Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles