«HARDtalk» INTERVJUU ⟩ Kaja Kallas: te esindate ise suurrahvast ja ei saa seetõttu aru, kui oluline on hoida enda kultuuri ja keelt (7)

BNS
Copy
Eesti Vabariigi peaminister Kaja Kallas
Eesti Vabariigi peaminister Kaja Kallas Foto: Madis Veltman / Postimees

Peaminister Kaja Kallas (RE) andis täna intervjuu Briti rahvusringhäälingu (BBC) saates «HARDtalk», kus Kallas rääkis nii pingetest Venemaaga, samuti ka Euroopa Liidu riikide ja NATO liitlaste ühtsusest Venemaad puudutavates küsimustes. 

BBC World Service'i podcasti «HARDtalk» intervjuu Kaja Kallasega tegi saatejuht Stephen Sackur.

«Meie külaline tegi selle aasta algul ajalugu, kui temast sai Eesti kõigi aegade esimene naispeaminister. Kaja Kallasel ei ole tulnud poliitilisi mentoreid kaugelt otsida – tema isa on endine peaminister ja vanaisa oli üks Eesti Vabariigi rajajatest aastal 1918 (mõjukas advokaat Eduard Alver oli Eesti Vabariigi esimene politseiülem ja Kaitseliidu ülem – BNS). Sarnaselt isaga juhib ka Kaja Kallas liberaaltsentristlikku Reformierakonda – ja seda riigis, mida juhtis enne Kallase ametisse asumist 18 kuu vältel konservatiivide ja äärmusparempoolsete võimuliit,» kirjeldas alguses saatejuht. Ta lisas, et heitlik sisepoliitika langes kokku kasvavate pingetega Ida-Euroopas. 

Kommentaarid (7)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles