Eestis on visiidil Leedu parlamendi esimees

Postimees
Copy
Leedu parlamendi esimees Viktorija Čmilytė-Nielsen
Leedu parlamendi esimees Viktorija Čmilytė-Nielsen Foto: StrumiloFoto/Scanpix Baltics

Eestisse saabus täna kahepäevasele visiidile Leedu parlamendi esimees Viktorija Čmilytė-Nielsen.

Täna hommikul kohtub ta Toompeal riigikogu esimehe Jüri Ratasega. Kohtumisel osalevad ka väliskomisjoni esimees Marko Mihkelson ja Balti Assamblee Eesti delegatsiooni esimees Aadu Must.

Seejärel kohtub Viktorija Čmilytė-Nielsen Kadriorus president Kersti Kaljulaidiga.

Pärastlõunal kohtub Leedu parlamendi esimehega riigikogu aseesimees Hanno Pevkur. Kohtumisel osalevad Balti Assamblee Eesti delegatsiooni esimees Aadu Must ja Euroopa Liidu asjade komisjoni aseesimees Riina Sikkut.

Päeva jooksul toimivad veel kohtumised Riigikogu rahanduskomisjoni esimehe ja riigikogu Eesti-Leedu parlamendirühma esimehe Erki Savisaare, riigikogu sotsiaalkomisjoni aseesimehe Helmen Küti ning haridus- ja teadusministeeriumi kantsleri Mart Laidmetsaga.

Leedu parlamendi esimees külastab ka Eesti tarbekunsti- ja disainimuuseumi, kus tutvub näitusega «Sissejuhatus Eesti disaini» ning kohtub seejärel leedu kogukonna esindajatega.

Teisipäeval asetavad riigikogu esimees Jüri Ratas ja Leedu parlamendi esimees Viktorija Čmilytė-Nielsen lilled Maarjamäe memoriaalile ning Paul Kerese hauale Metsakalmistul.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles