Riigikogu töö venimise tõttu lükkub edasi debatt kärbete ja ebavõrdsuse üle

Brita-Maria Alas
Copy
Hilisõhtune istung riigikogus 2019. aastal. Helmen Kütt, Indrek Saar.
Hilisõhtune istung riigikogus 2019. aastal. Helmen Kütt, Indrek Saar. Foto: Mihkel Maripuu

Seoses riigikogu töö sisulise seiskumisega jääb ära sotsiaaldemokraatide poolt riigikogu tänase istungi päevakorda pandud olulise tähtsusega riikliku küsimuse «Ebavõrdsus Eestis – kas vaesusest saab välja kärpida?» arutelu.

«Kahetsusväärselt on meie algatatud debatt lükkunud riigikogu juhatuse otsuste ja venitamistaktika tõttu teadmata ajaks edasi,» sõnas sotsiaalkomisjoni aseesimees Helmen Kütt, kelle sõnul seab arutelu võimalikkuse kahtluse alla ka see, et riigikogu kevadise istungjärgu lõpuni on jäänud loetud päevad.

«Sellest on tuline kahju, sest ebavõrdsust ja vaesust käsitlev poliitiline debatt on iseäranis aktuaalne just nüüd, mil valitsuse eesotsas Reformierakonnaga surub ühiskonnale peale valusaid kärpeid. Sotsiaaldemokraadid ei ole kaotanud lootust, et kärpevikat pannakse nurka,» ütles Kütt.

Kütt vabandab seetõttu sotsiaaldemokraatide nimel kutsutud külaliste ees. «Samuti vabandan tõlkide ees, kes pidid debatti viipekeelde vahendama ja ka kõigi nende ees, kel oli plaanis ühel või teisel viisil riigikogu istungit otseülekandes jälgida,» lisas Kütt.

Nüüdseks tühistatud päevakorra järgi pidid tänasel riigikogu istungil kõnelema majandusanalüütik Madis Aben, mõttekoja Praxis programmijuht Mari-Liis Sepper, loovettevõtluse teadur Andres Rõigas ja sotsiaaldemokraadist riigikogu liige Riina Sikkut.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles