Eestseisusesse tagasi valitud Luik: lubasin lahkuda tegevpoliitikast, mitte Isamaast

Meinhard Pulk
, reporter
Copy
Mart Luik
Mart Luik Foto: Konstantin Sednev / Postimees

Maikuus Tallinna linnavalitsuse strateegiakeskuse ettevõtlusdirektorina tööd alustanud Mart Luik lubas küll poliitikast lahkuda, kuid valiti pühapäeval 135 häälega tagasi koduerakond Isamaa eestseisusesse.

«Ma lubasin lahkuda tegevpoliitikast ja seda ma ka tegin, kui tulin ära Tallinna linnavolikogust ning ei osale kohalike omavalitsuste valimistel,» sõnas Luik. Ta lisas, et oli ka senini eestseisuse liige ning kuna võitluskaaslased palusid tal uuesti kandideerida ning võimalikke toetajaid mobiliseerida, siis seda ta ka tegi.

Kuna eestseisus on segu senise esimehe Helir-Valdor Seederi toetajatest ja Parempoolsetest, siis kas sel võib olla toetav mõju erakonna ühtsuse taastumiseks?

«Peab olema,» vastas Luik. Ta rõhutas, et erakond ei saa minna vastu valimistele, kui välja antakse vastandlikke signaale ning seisukohti. «Nüüd peame üheskoos konsolideeruma, et see vagu või lõhe kinni ajada,» märkis Luik ning rõhutas vajadust, et ka kaotajad peavad kaotust tunnistama ja edasi minema.

Ta juhtis tähelepanu, et kuigi eestseisus on segu eri leeridest, siis tegelikult näitavad nii esimehe kui eestseisuse valimise tulemused, et erakonna enamus ei soovi senise maailmavaatelise suuna muutumist.

Isamaa eestseisusesse valiti Tõnis Lukas (312), Urmas Reinsalu (284), Riina Solman (261), Priit Sibul (234), Tarmo Kruusimäe (207), Sven Sester (204), Viktoria Ladõnskaja-Kubits (195), Heiki Hepner (188), Harri-Juhani Aaltonen (174), Marja-Liisa Veiser (174), Aivar Kokk (173), Juhani Jaeger (170), Andres Metsoja (170), Helen Hääl (164), Siim Valmar Kiisler (156), Mart Maastik (155), Kristjan Vanaselja (146), Kaspar Kokk (141), Mart Luik (135) ja Indrek Luberg (119).

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles