Mida arvata Martin Helme üleskutsest eirata piiranguid?

Toomas Kask
, Saatejuht
Copy
Riigikogu II aseesimees ja EKRE esimees Martin Helme oma kabinetis. Ta leiab, et EKRE-l on kõige kõvemad närvid Eesti poliitikas.
Riigikogu II aseesimees ja EKRE esimees Martin Helme oma kabinetis. Ta leiab, et EKRE-l on kõige kõvemad närvid Eesti poliitikas. Foto: Madis Veltman

Eesti Konservatiivse Rahvaerakonna esimees Martin Helme kutsus neljapäeval sotsiaalmeedias üles inimesi kodanikuallumatuse korras eirama valitsuse uusi keelde. Postituse ajendiks oli Helme «tülgastus» Kaja Kallase (Reformierakond) valitsuse vastu nende «saamatuse ja võimetuse» pärast. Postimees uuris, mida arvata EKRE juhi üleskutsest valitsuse korraldusi eirata.

Vandeadvokaat, endine õiguskantsler Allar Jõks ei soovinud poliitilisi üleskutseid kommenteerida, ent selgitas, et valitsuse korraldusi on alati võimalik vaidlustada. «Kui valitsuse korraldus on kellegi arvates õigusvastane, siis tuleb seda vaidlustada seadusega ettenähtud korras. Samas vaidlustamine ei peata selle korralduse kehtivust. Korraldust tuleb täita niikaua, kui see on kehtetuks tunnistatud või tühistatud,» sõnas Jõks.

Korraldust tuleb täita niikaua, kui see on kehtetuks tunnistatud või tühistatud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles