Katri Raikile soovitakse umbusaldust avaldada (7)

Loora-Elisabet Lomp
, Eesti uudiste päevatoimetaja
Copy
Narva linnapea Katri Raik ütleb, et kui keskerakondlased hakkasid tema võimult kukutamiseks allkirju koguma, ei olnud koostööl enam mõtet.
Narva linnapea Katri Raik ütleb, et kui keskerakondlased hakkasid tema võimult kukutamiseks allkirju koguma, ei olnud koostööl enam mõtet. Foto: Sander Ilvest

Endine Narva linnasekretär Ants Liimets (RE) kinnitas Põhjarannikule, et linnavalitsusest ning ka mõjukad linna kodanikud on teinud talle ettepaneku saada Narva meeriks, vähemalt paar kuud enne valimisi. Katri Raik ütles Postimehele, et ta julges Narva linnas poliit-toiduahelaid lõhkuda ning umbusaldusavaldus on vastus sellele. 

«Ma olen valmis,» ütles Liimets Põhjarannikule. «Varasemalt olen ma neli kuud olnud linnapea kohusetäitja, seetõttu ei lähe mul pool aastat ameti õppimiseks. Aga ma veel ei tea, kuidas reageerivad sellele Narva linnavolikogu,» rääkis Liimets. 

Liimetsa sõnul on ta valmis koostööks Keskerakonnaga, kuna Raik moodustas oma valimisliidu. «Ta varastas meilt võimaluse minna oma nimekirjaga valimistele vastu,» selgitas Liimets. Ta lisas, et pole veel KOV valimistel oma kandidatuuri üle otsust teinud. 

Veelgi enam, ta valib Narva ja Kuusalu vahel. Aga tema sõnul linnapea tööd see sega, kui kohalikud poliitikud tema valivad. 

Selle nädala lõpu seisuga pole kõik Narva linnaovlikogu liikmed Põhjarannikule nõus kinnitama, et linnapea Karti Raiki ja tema kahe toetaja vastu on koostatud umbusaldusavaldus. Teised poliitikud enesekindlalt kinnitavad seda. 

Katri Raik: julgesin vastu seista poliit-toiduahelatele

Narva linnapea Katri Raik ütles Postimehele, et osad volikogu liikmed tõesti seda teha soovivad. «Mina võtan seda tunnustusena hästi tehtud töö eest. Olen teinud muudatusi ja seisnud vastu Narva haridusasutuste täispolitiseerimisele,» kommenteeris Narva meer. 

Ta toonitas, et on teinud õigeid muudatusi linnaasutuste juhtimisel. Toetanud avalikke konkursse haiglajuhi kohale, SA Nava linnaelamu ja Narva Vee juhtivatele ametikohtadele. «Need lahendused neile ei sobi, sest need töökohad on läinud poliitsüsteemist, isegi poliit-toiduahelast välja. Muidugi ajab hinge täis,» rääkis Raik. 

Narva linnapea tõi välja, et Narva lasteaedade direktoritest on pooled kohusetäitjad ning nendest pooled on seda olnud üle kümne aasta. «Ma julgesin vastu seista Narva lasteaedade juhtimise lauspolitiseerimisele. Ja tulemust me nüüd näeme,» lausus Raik. 

«Mina võtan seda kui suurt tunnustust,» lisas Raik. 

Kommentaarid (7)
Copy
Tagasi üles