BLOGI ⟩ Marika Priske vallandamist selgitavad Kiik, Riisalo ja Priske (9)

Loora-Elisabet Lomp
, Eesti uudiste päevatoimetaja
Copy
Marika Priske.
Marika Priske. Foto: JAANUS LENSMENT/POSTIMEES

Tervise- ja tööminister Tanel Kiik (KE) ning sotsiaalkaitseminister Signe Riisalo (RE) teevad valitsusele ettepaneku kutsuda ametist tagasi praegune sotsiaalministeeriumi kantsler Marika Priske. Postimees näitab pressikonverentsilt otsepilti. 

«Kriisis on tehtud vigu ja õnnestumisi nii maailmas, euroopas ja ka Eestiski. Me ei alahinda Priske pikka ametiaega, kuhu on mahtunud kõike. Mina isiklikult soovin rõhutada, et see töö, mis on sotsiaalministeeriumis tehtud, on ülisuur,» kinnitas Kiik.

«Kui oled silmitsi globaalse pandeemiaga, siis on väga raske, et kõik oleksid rahul sellises kriisis ja erimeelsused on kergemad tekkima,» lisas minister Kiik.

Kiige sõnul ollakse täna olukorras, kus vaadatakse protsessi ja tulemusi, mis ei ole halvad. «Kuid kriis on meid viinud mõistmiseni et tuleb teha raske otsus. Tuleb leida uus kantsler, kes vaatab värske pilguga. Kas see ka õnnestub - näitab aeg. Uuel inimesel on kergem tulla puhtalt lehelt. Kas uus kantsler tuleb parem, on raske öelda,» nentis Kiik.

Sotsiaalkaitseminister Signe Riisalo sõnul on ta ise Priskega töötanud sisuliselt seitse aasta koos. «Ma tänan teda selle seitsme aasta eest, mis ta on panustanud sellesse valdkonda. Aga iga organisatsioon peab muutma ja arenema. Sotsiaalministeeriumi valitsemisala polnud nii ulatuslikuks kriisiks valmis, aga oma elusuuruses on kriis näidanud, kus on kitsaskohad,» rääkis Riisalo.

Tema sõnul viis kriis vajaduseni, kus juhtmine ja koordineerimine vajab uut käiku või teist lähenemist, mis on kriisiajale kohasem.

«Seda saavad anda uued inimesed värskete mõtetega. Poolteist aastat kriisi pole ühiskonnale kerge vastu võtta,» nentis ta.

Kantsler Priske tänas ministreid. «Saan aru, et ministritele ei ole see otsus olnud kerge. Pikaajaline staaž kantslerina on mulle näidanud, et üha enam oled seetõttu rünnatav. Õnnestumised on minu meeskonna omad ja neid on palju,» ütles ta.

«Seitse aasta sotsiaalministeeriumis ja 1,5 aastat kriisi on ka mind räsinud. Tippjuhid peavad seda aktsepteerima, kui ühel hetkel on vaja muutusi ja see on okay,» kinnitas Priske.

Kiige sõnul öeldakse uue kantsleri nimi välja, kui selleks on õige aeg.

Priske on olnud sotsiaalministeeriumi kantsler alates 14. juulist 2014. 

Tagasi üles