Helme Priske vallandamisest: tegelikku vastutust kannavad Kaja Kallas ja Tanel Kiik (17)

Loora-Elisabet Lomp
, Eesti uudiste päevatoimetaja
Copy
Martin Helme.
Martin Helme. Foto: Madis Veltman

Eesti Konservatiivse Rahvaerakonna esimees Martin Helme kommenteeris sotsiaalmeedias sotsiaalministeeriumi kantsleri Marika Priske vallandamist, öeldes, et tegelikult vastutavad peaminister Kaja Kallas ja tervise-ja tööminister Tanel Kiik. 

«Jah, loomulikult tuli vallandada Priske ja Jesse. Nad on kõige ehedam näide ametnike võimu kuritarvitamisest, saamatusest, süüdimatusest, hoolimatusest. Ammu oli aeg,» kirjutas Helme. 

«Lihtsalt vihaseks teeb, et need pead veeretati kahjukontrolli huvides, et säästa oma tööga üldse mitte hakkama saanud Tanel Kiik,» lisas Helme. Tema sõnul ei imesta ta, kui Marika Priske ja Maris Jesse maanduvad «mõnusatel soojadel kohtadel suures sotsiaalsüsteemis». «Mul nii hästi meeles, kui raske oli vaese Maria Alajõe traagiline ametist lahkumine uuele soojale kohale,» märkis ta. 

«Koroonaolukorra läbikukkumiste rida on pikk ja õudne ja tegelikku vastust selle kõige eest kannab esimeses järjekorras Kaja Kallas ja tema käpardist minister Kiik,» kirjutas Helme ja täiendas, et tänased vallandamised olid tehtud Kallase ja Kiige jätkamiseks. 

Täna teatasid Tanel Kiik ja Signe Riisalo, et teevad valitsusele ettepaneku kutsuda ametist tagasi praegune sotsiaalministeeriumi kantsler Marika Priske. 

Priske on olnud sotsiaalministeeriumi kantsler alates 14. juulist 2014. 

Kommentaarid (17)
Copy
Tagasi üles