Kaja Kallas Priske vallandamisest: mina palusin riigisekretäril helistada (21)

Loora-Elisabet Lomp
, Eesti uudiste päevatoimetaja
Copy
Kaja Kallas.
Kaja Kallas. Foto: Mihkel Maripuu

Peaminister Kaja Kallas (RE) rääkis Vikerraadio otse-eetris, et tema palus riigisekretäril läinud reedel helistada sotsiaalministeeriumi kantsler Marika Priskele. 

Sotsiaalministeeriumi kantsler Marika Priske ütles eile pressikonverentsil, et sai reedel teada enda vallandamisest riigisekretäri käest. «Mulle helistas reede õhtul peale tööd riigisekretär ja ütles, et on ootus, et ma võiksin ametist lahkuda. Peale seda sai konsulteeritud nädalavahetusel Taneliga ja siis ka Signega,» ütles eile Priske. 

«Mina palusin riigisekretäril helistada,» vastas Kallas küsimusele, kas see oli tema initsiatiiv. «Otsuse saavad teha sotsiaalkaitseminister Signe Riisalo ja tervise- ja tööminister Tanel Kiik. See on nende ühine otsus. Seda, et ma ei olnud sotsiaalministeeriumi juhtkonna tööga rahul - seda olen ma kogu aeg terivse- ja tööministriga rääinud,» rääkis Kallas Vikerraadios

Saatejuht märkis, et varem ei ole ministeeriumi kantslereid peaministri ettepanekul vahetatud. «Ma ei saa öelda, et see on minu ettepanek. Ma tahan, et asjad toimiksid, juhin tähelepanu ja nõuan vastuseid. Meil on valdkonnad jaotatud ja meil on valdkondade eest vastutajad,» selgitas Kallas ja lisas, et ta ei saa igas valdkonnas minna detailidesse, ent kokkuvõttes vastutab kogu valitsuse töö eest peaminister. 

Küsimusele, kas nüüd on sotsiaalministeeriumist süüdlased leitud, vastas Kallas, et kõige tähsam on leida uusi lahendusi. 

Sotsiaalministeerium teatas eile, et ministrid tegid valitsusele ettepaneku kutsuda ametist tagasi praegune sotsiaalministeeriumi kantsler Marika Priske. 

Kommentaarid (21)
Copy
Tagasi üles