Ratas kinnitab veel kord: mina presidendiks ei kandideeri (11)

Brita-Maria Alas
, ajakirjanik
Copy
Riigikogu esimees Jüri Ratas
Riigikogu esimees Jüri Ratas Foto: Ain Liiva

Pikale veniva presidendiotsingu tõttu pidas riigikogu ja Keskerakonna esimees Jüri Ratas veel kord vajalikuks korrata, et tema presidendiks ei kandideeri. 

«Tänan kõiki, kes peavad mind presidendiameti vääriliseks, kuid täna tuleb arvestada kindla tõsiasjaga, et mina presidendiks ei kandideeri,» kinnitas Ratas ühismeedias. 

Kui hiljuti selgus, et teaduste akadeemia president Tarmo Soomere piisavat poolehoidu riigikogus ei võida, saadab riigipeaotsinguid pinge ja pessimism, kirjutab Postimees.

«Ukse ees olevad presidendivalimised on näidanud praeguse süsteemi nõrgad kohad ja on lähenemas erinevate spekulatsioonide saatel,» teatas Ratas. Tema hinnangul tuleks parlamendierakondadel edasi pingutada ja seada eesmärgiks riigipea valimine 30. augustil riigikogus. 

Ühtlasi pakub Ratas välja, et eelseisval parlamendi istungjärgul tuleks algatada presidendi otsevalimised. See on ka üks mõte, mida Ratase erakond eelseisvate valimiste eel agaralt esitlenud on. 

Presidendiametisse ja presidendi valimisse tuleb Ratase sõnul suhtuda tõsiselt ning aidata sellele kaasa ettepanekutega, mis võimaldavad riigipea augusti eelviimasel päeval siiski valida.

Kommentaarid (11)
Copy
Tagasi üles