Abordivastaste Elu Marss pole tänini kätte saanud 171 000 eurot katuseraha (6)

BNS
Copy
Elu Marss. Miiting augustis 2020.
Elu Marss. Miiting augustis 2020. Foto: Elu Marss Facebooki Leht

Eelmise valitsusliidu eraldatud niinimetatud katuseraha pole tänini jõudnud MTÜ-ni Elu Marss, kellele Keskerakonna, Eesti Konservatiivse Rahvaerakonna ja Isamaa võimuliit eraldas 171 000 eurot.

Elu Marss algatas teisipäeval ühismeedias annetuste kogumise, et rahastada tänavust abordivastast Elu Marssi. «Kuna me ei ole veel kätte saanud meile kuuluvat toetust, siis me käivitame annetuskampaania!» seisab Elu Marsi Facebooki lehel. «Üritus - Elu kaitseks läheneb kiiresti ja me vajame just nüüd teie kiiret reageerimist ja abi! Palun pane õlg alla tõelisele väärtusele - Elu väärtusele!»

MTÜ Elu Marss katuseraha ei ole veel välja makstud, sest vastav menetlus on pooleli, ütles kolmapäeval BNS-ile siseministeeriumi pressiesindaja.

Raha kättesaamiseks peab MTÜ esitama taotluse

Möödunud aasta lõpus võttis riigikogu vastu tänavuse riigieelarve, kus jagati 6,4 miljonit eurot regionaalseteks investeeringuteks ehk niinimetatud katuserahaks. Toonase koalitsiooni ühises nimekirjas eraldati suurim summa MTÜ-le Elu Marss, mille seni tähelepanuväärseimaks sündmuseks oli mullu augustis korraldatud abordivastane meeleavaldus.

MTÜ-le riigikogu otsusega eraldatud toetus on endiselt siseministeeriumi eelarves. Toetuse väljamaksmine on võimalik aga ainult siseministeeriumi vastutusalas oleva kodanikuühiskonna programmi kaudu.

Et raha välja maksta, peab MTÜ esitama taotluse, kus peab olema selge, kuidas kasutab MTÜ raha kodanikuühiskonna programmi eesmärkide täitmiseks. Kodanikuühiskonna programm keskendub näiteks kogukondlike algatuste ja vabaühenduste arengu toetamisele, vabatahtlikena tegutsejate osakaalu ja kogukondliku aktiivsuse tõstmisele ning Eesti kodanikuühiskonna üldise elujõulisuse parandamisele.

Eesmärgid, millesse peaks panustama, on näiteks aktiivsed ja teadlikud elanikud, läbipaistev ja kaasav poliitika kujundamine ning usuvabadus. Ministeeriumilt raha saades jälgitakse, et MTÜ neisse eesmärkidesse ka panustaks.

Kommentaarid (6)
Copy
Tagasi üles