Kallas: elu avatuna hoidmiseks on tarvis ettevõtjate tuge (2)

Brita-Maria Alas
, ajakirjanik
Copy
Kaja Kallas kohtus mitmete Eesti liitudega.
Kaja Kallas kohtus mitmete Eesti liitudega. Foto: Stenbocki maja

Peaminister Kaja Kallas kohtus eile koroonakriisist mõjutatud valdkondade esindajatega, et arutada nn valge raamatu elluviimist. Kõigi ühine soov on tema sõnul elu võimalikult avatuna hoida, nii et ka sektorid sellest kasu saaks. 

Kallas tänas partnerorganisatsioone põhjaliku töö eest nakkusohutuse reeglite väljaarendamisel. «Meie ühine soov on Eesti elu võimalikult avatuna hoida ning et kõik sektorid saaksid sellest avatusest kasu. Selleks on tarvis nii ettevõtjate, kultuurivaldkonna kui ka kodanikuühiskonna tuge ja abi,» sõnas ta.

«Just neil, kes on kriisis kõige rohkem kannatada saanud, on kõige täpsem nägemus sellest, kuidas tegevusi korraldada nii, et koroonaviiruse leviku riskitase püsiks Eestis võimalikult madalal,» lisas Kallas.

Valdkondlikud käitumisjuhised on juba koostanud näiteks kaupmeeste liit, hotellide ja restoranide liit ning spaaliit, turundajate liit, Eesti Konverentsibüroo, Eesti Näitused ning turismifirmade liit.

Ettevõtjatel valmidus levitada vaktsineerimissõnumit

Kohtumisel rõhutasid organisatsioonide esindajad, et kõige tähtsam on nende jaoks töötada katkestusteta, võimalus oma tegevusi pikaajaliselt planeerida ning laussulgemisi vältida. Muu hulgas väljendati valmisolekut aidata kaasa vaktsineerimissõnumite levitamisele. Kallas kutsus üles julgemalt jagama oma valdkonna kogemusi ja praktikaid.

Pooled leppisid kokku, et riigikantselei eestvedamisel luuakse ühtse visuaaliga lihtsad ja arusaadavad plakatid valdkondlike käitumisjuhistega, et nii kliendil kui töötajal oleks kergem nendes orienteeruda.

Juunis riigikantselei läbiviidud Covid-teemaline uuring näitas, et 51 protsenti inimestest olid riskitasemete süsteemist teadlikud. Lisaks kõlavad valge raamatuga seotud sõnumid üha rohkem ka ürituste korraldajate ja erialaste ettevõtjate liitude kommunikatsioonis.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles