Video Sibul: Isamaa teatab kolmapäeval, kas toetab Karist (4)

Henry-Laur Allik
, ajakirjanik
Copy

Isamaa peasekretär Priit Sibul sõnas pärast kohtumist presidendikandidaadi Alar Karisega, et otsus tema toetamise osas tehakse kolmapäevaks.

«Isamaa ütleb oma lõpliku seisukoha kolmapäeval, aga täna oli väga sisuline ja asjalik arutelu,» lausus Sibul ja avaldas head meelt, et lõpuks on parlamendis olemas presidendikandidaat. «Koalitsioon on lõpuks selle mängu lõpetanud ning esitanud kandidaadi, kelle üle on võimalik arutada,» lisas Sibul. Ta lubas, et isamaalased uurivad ka sotsiaaldemokraatide meelsust Karise kandidatuuri osas.

Karise liberaalsemaid seisukohti kommenteerides märkis Sibul, et nad ei otsi Isamaale uut esimeest ning kõik presidendikandidaadi väärtused ei peagi Isamaa omadega kattuma. «Loomulikult, mida sarnasemad nad on, seda suuremat rõõmu me tunneme.»

Kuigi kooseluseaduse ja abieluvõrdsuse teemal Karise ning Isamaa arvamused lahknesid, on nad siiski ühel meelel, et need küsimused on ühiskonnas üleekspluateeritud. Eriarvamused olid ka Tartu rahu ja piirilepingu küsimustes.

Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles