Eesti 200 lõi Türil liidu sotsiaaldemokraatidega

BNS
Copy
Lauri Läänemets avalikustas, et on tõsiste kavatsustega valimisliidu Tulevikuvald Türi üks vallavanemakandidaate
Lauri Läänemets avalikustas, et on tõsiste kavatsustega valimisliidu Tulevikuvald Türi üks vallavanemakandidaate Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

Erakond Eesti 200 ja sotsiaaldemokraatide juhitav valimisliit Tulevikuvald Türi lõid Järvamaal, Türi vallas käed, minnes valimistele ühise nimekirjaga.

Eesti 200 Järvamaa eestvedaja, Türi vallavolikokku kandideeriva Kadri Paasi ja valimisliidu juhi Lauri Läänemetsa sõnul on eesmärk panna välja tugev ja laiapõhjaline valimisnimekiri, mis ühendaks kõiki neid, kes soovivad anda Türi vallale uue hoo.

«Türi valla juhtimine vajab muutust. Türi vajab uue hingamise saavutamiseks uusi ideid ja uusi inimesi. Türi vallas on kõvasti kasutamata võimalusi ja potentsiaali. Ometi longib Türi oma arengus teiste omavalitsuste sabas, seniste vallajuhtide kümnekonna aastase valitsemise vältel on jäänud Türi vallas pidevalt elanikke vähemaks, tasuvaid töökohti napib ja keskmine palk jääb mitusada eurot alla Eesti keskmise,» märkis Paas.

Valimisliidu Tulevikuvald Türi eestvedaja Läänemetsa sõnul vajab Türi suuremat ambitsiooni ja julgust riske võtta, et muutuda esimeseks valikuks neile, kes otsivad väljaspool Tallinna elamist. «Meil on plaan rajada nõudepõhineTüri vallas toodetud rohelisel energial põhinev transpordisüsteem, mille osaks on elektri tõuke- ja jalgrattad, aga ka eakatele mõeldud kergemad elektriautod. Samuti soovime tuua Kesk-Eestisse senisest kordades rohkem tarkust ja teadmisi. Me ei pea kõiges pealinna sabas sörkima, vaid võiksime olla teerajajateks, pakkudes välja näiteks väikekoolide uue kontseptsiooni, et neid sulgemisest säästa,» ütles Läänemets.

Eesti 200 ja valimisliidu Tulevikuvald Türi eesmärgid on Türi vallas selged ja arusaadavad. «Ettevõtlusest laekuvast maksutulust algavad kõik muud kohalikud ja esmased hüved: kodulähedane lasteaia- ja kooliharidus, siledad, tolmuvabad ja talviti hooldatud vallateed ning arhitektuuriliselt kaasaegselt ja tervislikult planeeritud asulad. Meie eesmärk on luua Türi valda järgnevate aastate jooksul vähemalt 200 uut töökohta. Ja mitte valla allasutuste laiendamise või juurde loomise arvelt, vaid lähemalt ja kaugemalt pärit ettevõtjate Türi valda investeerima kutsumise abil,» sõnas Paas.

Samuti on kavas Türi valda elama kolivatele inimestele pakkuda tasuta maad oma eramu ehitamiseks või uhiuut soodsat üürikorterit. Selleks, et Türi vallas elades saaks muretult teha kaugtööd, kindlustavad Eesti 200 ja valimisliit Tulevikuvald Türi valguskiirusel interneti kõigile soovijatele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles