Raudteelased ähvardavad streigiga

Gert D. Hankewitz
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vedur.
Vedur. Foto: Arvet Mägi / Virumaa Teataja

Raudteelaste ametiühing ähvardab streigi korraldamisega seoses kollektiivlepingu seaduse muutmisega, millega saab tähtajatu kollektiivlepingu staatuse muuta tähtajaliseks.

«Selle seaduse vastuvõtmisega on valitsusel ainult üks eesmärk: panna löögi alla töötajate sotsiaalsed garantiid ja kaitsed nendes ettevõtetes, kus on toimivad ametiühingud ja kehtivad kollektiivlepingu suhteid,» teatas Eesti Raudteelaste Ametiühingu esimees Oleg Tšubarov.

Viimase sõnul soovib valitsus sekkuda kollektiivsetesse suhetesse ja tekitada sellega kahju töötajate huvidele.

«Sellega teeb valitsus veel ühe teene tööandjatele, kes ei taha läbi viia konstruktiivseid läbirääkimisi ja arvestada töötajate vajadusi,» sõnas ta.

Ametiühingu esindajad viivad ettevõtetes läbi töötajate koosolekuid eesmärgiga selgitada tekkinud olukorda ja samuti selgitada välja, kas töötajad on valmis aktsioonideks ja osalemiseks streigis.

Eesti Ametiühingute Keskliit arutab oma erakorralisel juhatuse koosolekul 09.veebruaril 2012 aktsiooni läbiviimise võimalust kollektiivlepingu seaduse eelnõu vastu.

Kui keskliit otsustab läbi viia üldstreigi, alustab Raudteelaste Ametiühing ettevalmistamisi streigi läbiviimiseks kogu raudtee sektoris. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles