Purga: jõudsime arusaamale, et filmilinnak tuleks lisada riiklikult tähtsaks kultuuriobjektiks

Meinhard Pulk
, toimetas
Copy
Heidy Purga
Heidy Purga Foto: Rakvere reaalgümnaasium

Kevadel riigikogu kultuurikomisjonis riiklikult tähtsate kultuuriobjektide valikul napilt toetuseta jäänud filmilinnakul on siiski lootust teiseks lugemiseks nimekirja pääseda, kinnitas reformierakondlasest kultuurikomisjoni liige Heidy Purga. See tagaks filmilinnakule pikas perspektiivis kultuurkapitali rahastuse.

«Eile toimus muude tähtstate sündmuste hulgas ka koalitsiooninõukogu, kus üheks arutluse all olevaks teemaks oli Tallinna filmilinnak,» lausus Purga sotsiaalmeedias.

«Suve alguses ei jõudnud riigikogu «Riiklikult tähtsate kultuuriehitiste rajamise ja renoveerimise pingerea kinnitamise» otsuse teise lugemiseni. Olen suve jooksul konsulteerinud nii koalitsioonipartneri kui opositsioonierakondade esindajatega ja oleme jõudnud ühisele arusaamale, et raha saavate objektide nimekirja tuleks lisaks neljale kinnitatud objektile lülitada ka Tallinna filmilinnak. Kui me olulisi kultuuriobjekte kultuurikomisjonis reastasime, jäi Tallinna filmilinnak napilt nimekirjast välja, kuid tänaseks on selgunud, et tegu on perspektiivika projektiga, mis väärib riiklikku rahastust,» leidis Purga.

Kultuurikomisjon arutab muudatusettepanekut Tallinna filmilinnaku lisamiseks riiklikult tähtsate kultuuriehitiste nimekirja kohe algava istungjärgu alguses.

Riigikogu otsustas riiklikult tähtsaid kultuuriehitisi nimetada ja neile rahastuse määrata esimest korda pärast 1996. aastat, kui rahvasaadikute poolehoiu pälvisid Kumu, Eesti Rahva Muuseum ning Eesti Muusika- ja Teatriakadeemia.

Seekord valis kultuurikomisjon kaheaastase arutelu tulemusel välja neli objekti: Tartu südalinna kultuurikeskus ehk Süku, Narva Kreenholmi kultuurikvartal Manufaktuur, Arvo Pärdi nimeline muusikamaja ning Rahvusooper Estonia praeguse hoone juurdeehitis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles