Isamaa valimisnimekirjas Tallinnas on 250 kandidaati (1)

Loora-Elisabet Lomp
, Eesti uudiste päevatoimetaja
Copy
Isamaa tutvustas KOV valimiste esinumbreid Tallinnas.
Isamaa tutvustas KOV valimiste esinumbreid Tallinnas. Foto: Mihkel Maripuu

​Sügisestel kohalikel valimistel Tallinnas on Isamaal ajalooliselt pikim nimekiri. Tänavu kandideerib Isamaa ridades Tallinnas 250 inimest.

Isamaa linnapeakandidaat Urmas Reinsalu sõnul on erakonna Tallinna nimekiri liikumine, kuhu kuuluvad inimesed, kes usuvad, et Tallinna ja kogu Eesti tuleviku huvides on muutus ning see muutus on oktoobris võimalik. «Selleks, et Keskerakonna 20 aastat kestnud võim lõppeks, on vaja kõigi koostööd. Selleks kutsume kõiki muutust soovivad jõude moodustama Ühinenud Opositsiooni,» lausus Reinsalu. 

Kesklinnas kandideerib emeriitprofessor Rein Einasto, endine välisminister Trivimi Velliste, helilooja ja muusikakriitik Igor Garšnek, maalikunstnik ja graafik Jüri Arrak. Teiste seas veel ettevõtja Kersti Toots, pianist Peep Lassmann, dirigent Peeter Saan, Kodulinna liikumise vedaja Tiina Mägi, muusik Jaak Ahelik, diplomaat Jüri Trei ning näitleja Tõnis Rätsep. Piirkonna esinumber on Euroopa Parlamendi liige Riho Terras.

Haaberstis on Isamaa meeskonnas teiste seas kandideerimas Koduomanike Keskliidu juht Priidu Pärna, ettevõtja Arvi Kink ja seksuoloog Imre Rammul. Samuti kandideerivad endine keskkonnaminister Vootele Hansen, soome-ugri hõimuliikumise edendaja Jaak Prozes ning vaimulik Avo Üprus. Piirkonna esinumber on Merendusnõukoja president Tarmo Kõuts.

Kristiines kandideerivad teiste seas Isamaa nimekirjas diplomaat Tiit Naber, vandeadvokaadist perelepitaja Helen Hääl, ajakirjanik Feliks Undusk, endine Eesti Panga nõukogu esimees Jaan Männik ja endine majandusminister Toivo Jürgenson. Piirkonna esinumber on Riigikogu liige Raivo E. Tamm.

Mustamäel kandideerivad teiste seas skulptor Mati Karmin, korvpallilegend Martin Müürsepp, keeleteadlane Mart Rannut ning filmiprodutsent Kristian Taska, Pensionäride Ühenduste Liidu esimees Andres Ergma, energeetikaekspert Arvi Hamburg ja vähihaigete nõustaja-tugiisik Merike Värik. Piirkonna esinumber on linnapeakandidaat Urmas Reinsalu.

Nõmmel kandideerivad Isamaa meeskonnas näitleja Elle Kull, kultuuriajakirjanik ja aktiivne kogukonnaliige Kadi Alatalu, Kaitsetööstuse liidu tegevjuht Tarmo Ränisoo ja ajakirjanik Jüri Estam. Lisaks veel kogukonnaliikumise edendajad Indrek Luberg ja Ülle Mitt, orelikunstnik Andres Uibo, vandeadvokaat Kaido Pihlakas, ettevõtja Nils Per Anders Hedman, psühhiaater Airi Värnik ja muinsuskaitsja Peep Pillak. Piirkonna esinumber on kirjanik Mihkel Mutt.

Lasnamäel kandideerivad teiste seas Memento Tallinna Ühenduse volikogu esinaine Anne Eenpalu, ajakirjanik ja endine Riigikogu liige Kalle Muuli, ooperilaulja ja kultuuritegelane Pille Lill, vehklemistreener Jevgeni Karavajev ning ettevõtja, endine rahandusminister Tõnis Palts.

Piirkonna esinumber on riigikogu liige Tarmo Kruusimäe.

Pirital kandideerivad teiste seas endine siseminister Lagle Parek, vandeadvokaat Madis Päts, diplomaat Tiit Matsulevitš, Pirita kogukonnaelu edendaja Lea Nilson ning arhitekt Toivo Kallas. Piirkonna esinumber on Riigikogu majanduskomisjoni aseesimees Sven Sester.

Põhja-Tallinna nimekirjas kandideerivad teiste seas kirurg Tiit Meren, kolonel Hannes Toomsalu, purjetaja ja ettevõtja Kalev Vapper, vabadusvõitleja Jüri Liim, ettevõtja Peeter Võsu ning endine riiklik lepitaja Henn Pärn. Piirkonna esinumber on endine rahvastikuminister Riina Solman.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles